Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρόσκρουση του «Ταξιάρχης» στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου
Πρόσκρουση του «Ταξιάρχης» στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου
16.03.2013 | 10:34

Πρόσκρουση του «Ταξιάρχης» στο λιμάνι Αγίου Κηρύκου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στην προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας προσέκρουσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα λόγω δυσμένων καιρικών συνθηκών το πλοίο "Ταξιάρχης"

Το πλοίο προσέκρουσε ελαφρά στη νοτιοδυτική προβλήτα του λιμανιού  με αποτέλεσμα να προκληθεί στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρύμνη του πλοίου, στα δεξιά του καταπέλτη και 1,5 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για Καρλόβασι καθώς  ο Πλοίαρχος,  έκρινε ότι δεν ήταν ασφαλής η παραμονή του στο λιμάνι όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι.Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Καρλόβασι - Άγιο Κήρυκο και επιστροφή.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διενέργειας επιθεώρησης από τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Πηγή: Lesvosreport.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018