Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Αρχιλόχεια 2012, απέσπασε μαθήτρια του δημοτικού σχολείου Κοντιά | Αύριο η βράβευση στη Λήμνο
afoi poriazi
Το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Αρχιλόχεια 2012, απέσπασε μαθήτρια του δημοτικού σχολείου Κοντιά | Αύριο η βράβευση στη Λήμνο
05.04.2013 | 16:51

Το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Αρχιλόχεια 2012, απέσπασε μαθήτρια του δημοτικού σχολείου Κοντιά | Αύριο η βράβευση στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

To 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους «Αρχιλόχεια 2012», κατέκτησε η μαθήτρια της Ε' τάξης του δημοτικού σχολείου Κοντιά, Μαρία Γριτζαλή, με το ποίημα "Το Όμορφο Φεγγάρι".

Η τελετή βράβευσης, πραγματοποιήθηκε στα μέσα του προηγούμενου Οκτώβρη, στη Θάσο, αλλά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του Κοντιά, δεν κατάφεραν να μετακινηθούν, λόγω της γνωστής προβληματικής κατάστασης, που υφίσταται στην ακτοπλοϊα του νησιού.

Να σημειώσουμε, ότι εμπνεύστρια και διοργανώτρια των ποιητικών αγώνων, ήταν η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Θάσο και η εκδήλωση βράβευσης, πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου και του Μουσείου Δροσίνη.

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου, στο πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά, διοργανώνεται εκδήλωση, με προσκεκλημένη την ποιήτρια, προκειμένου να γίνει η απονομή του 2ου βραβείου, στη μαθήτρια της Λήμνου, καθώς και η απονομή τιμητικών επαίνων, σε δύο ακόμη μαθητές που διακρίθηκαν για το ποιητικό τους πόνημα.

Πρόκειται για την Ανδρονάκη Άννα Μαρία, για το ποίημα της "Το κολοκύθι που αγαπώ" και την Τζουρούτη Ασπασία, με το ποίημα "Ο μαγικός ουρανός".
Θυμίζουμε, ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, συμμετείχαν δέκα μαθητές από την Λήμνο, όλοι από το Δημοτικό σχολείο Κοντιά.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, έχει προγγραμματιστεί επίσης ομιλία του Σχολικού Συμβούλου της 4ης περιφέρειας Λέσβου Παναγιώτη Μουτζούρη με θέμα : "Η ποίηση στο Σχολείο", καθώς και ομιλία της ποιήτριας κ. Ανδρομάχης Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου ενώ θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα από τον κ. Δημήτρη Μαυράκη.

Τέλος, μέσα στα πλαίσια των δράσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μαθητών στην Ελληνική Βουλή, στις 4 Ιουνίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018