Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Σηφουνάκη για την αντισεισμική πρόληψη και θωράκιση της χώρας

banner roots

Ερώτηση Σηφουνάκη για την αντισεισμική πρόληψη και θωράκιση της χώρας
11.04.2013 | 10:31

Ερώτηση Σηφουνάκη για την αντισεισμική πρόληψη και θωράκιση της χώρας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση σχετικά με τη θέση της Κυβέρνησης για το ρόλος και τη σημασία του ΟΑΣΠ για την πολιτική αντισεισμικής πρόληψης και θωράκισης της χώρας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης, προς τους αρμόδιους υπουργούς κκ. Κ. Χατζηδάκη και Α. Μανιτάκη.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης, ο ΟΑΣΠ αποτελεί τον πλέον κρίσιμο φορέα αντισεισμικής προστασίας της χώρας, καθώς αφενός παρέχει την αναγκαία πληροφόρηση και τεκμηρίωση προς την Πολιτεία προκειμένου να διαμορφώσει την απαραίτητη για τη χώρα αντισεισμική πολιτική, αφετέρου παράγει κρίσιμο, υψηλού επιπέδου και σημαντικό ερευνητικό έργο, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τον σχεδιασμό κάθε σοβαρής εθνικής πολιτικής αντισεισμικής προστασίας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τια ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο – με βάση εισήγηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – να καταργηθεί ο Ο.Α.Σ.Π. και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του σε γενική διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΥΠ.ΑΝ.ΥΠ.), ο κ. Σηφουνάκης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει για το ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία του Ο.Α.Σ.Π. και εάν προτίθεται να διασφαλίσει την αυτόνομη λειτουργία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel