Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λήμνου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο «AGRO QUALITY FESTIVAL 2013»

banner roots

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λήμνου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο «AGRO QUALITY FESTIVAL 2013»
23.05.2013 | 12:20

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λήμνου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο «AGRO QUALITY FESTIVAL 2013»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Λήμνου στο “AGRO QUALITY FESTIVAL 2013”, που διοργανώθηκε από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» στις 17, 18 & 19 Μαϊου 2013 στον πολυχώρο «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι, Κεραμεικός, Αθήνα) και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. 

 

Τη συμμετοχή συνέδραμαν το Επιμελητήριο Λέσβου και το Επιμελητήριο Σάμου, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR FERRIES”. 

 

Σε αντίθεση με τις εμπορικές εκθέσεις, όπου απαγορεύονται ρητά οι πωλήσεις, το “AGRO QUALITY FESTIVAL” δίνει ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στη λιανική πώληση αγροτικών προϊόντων προς το ευρύ κοινό που το επισκέπτεται, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες παραγωγικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να κάνουν σταδιακά βήματα προς νέες αγορές.  

Για το λόγο αυτό, στο ενιαίο stand της Π.Β.Α., συμμετείχαν για πρώτη φορά και αρκετές μικρές  επιχειρήσεις, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δραστηριοποιηθεί εκτός των γεωγραφικών ορίων του Βορείου Αιγαίου. Οι επιχειρήσεις αυτές, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τη μεγάλη αγορά της Αθήνας και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 

Το παρών  στο stand της Π.Β.Α. στο “AGRO QUALITY FESTIVAL 2013” έδωσαν και οι εξής επιχειρήσεις από τη Λήμνο:

 

  1. “ΓΚΑΡΑΛΗ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙ.
  2.  “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ” ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΟΙΝΟΥ.
  3. “ΚΑΣΠΑΚ’ ΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΤΗΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ.
  4. ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ ΛΗΜΝΟΥ.
  5. “ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΗΜΝΟΥ – Ε.Ν. ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ Ο.Ε.” ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΛΗΜΝΟΥ. 
  6. “ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΜΝΟΥ.   
  7. “ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ” ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ. 

Εκτός της γενικότερης προώθησης της παραγωγικής φυσιογνωμίας του Βορείου Αιγαίου ως περιοχής που παράγει αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταυτόχρονη προβολή των “brand names” της κάθε επιχείρησης, ώστε να αποκτά ουσία και πραγματικό νόημα η κάθε επιχειρηματική συμμετοχή, λόγω της εξοικείωσης του κάθε επισκέπτη με τις τυποποιητικές φίρμες. Στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις διατέθηκε εξατομικευμένος χώρος – booth, ο οποίος εξασφάλιζε την απαραίτητη ανεξαρτησία – ιδιαιτερότητά της, δίνοντας τη δυνατότητα παράλληλα με τα επιχειρησιακά ή προϊοντικά banners της, να εκθέτει τα προϊόντα και το έντυπο υλικό της, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα γευσιγνωστικές δοκιμές και πωλήσεις προς το ευρύ κοινό της έκθεσης.

Ο εσωτερικός χώρος που είχε δεσμεύσει η Π.Β.Α. (ολόκληρο το κτήριο των παλαιών δεξαμενών καθαρισμού στο Φωταέριο, με ωφέλιμο stand 76 τ.μ.), αναδείκνυε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου (ελιές & ελαιόλαδα, τυροκομικά, αποστάγματα & λικέρ, οίνοι, άλευρα & ζυμαρικά, εδέσματα & γλυκά, αρωματικά φυτά & βότανα, σαπούνια & αρώματα, κ.α.), ενώ διασφάλιζε τη συνεχή επισκεψιμότητα από το πολυπληθές κοινό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας η έκθεση είχε κόσμο και επιτυχία. Μάλιστα το περίπτερο της Λήμνου ήταν από τα λίγα που ήταν στεγασμένο και έτσι τα προϊόντα δεν ταλαιπωρηθήκαν από τις καιρικές συνθήκες όπως συνέβη μα τα προϊόντα άλλο περιοχών.

Αυτή τη φορά, στην έκθεση, το εισιτήριο ήταν 3€ κάτι που δημιούργησε διαφορικές κριτικές στους συμμετέχοντες της Λήμνου. Άλλοι το είδαν θετικά γιατί με αυτό τον τρόπο γινόταν ένα ξεκαθάρισμα σε αυτούς που ενδιαφέρονταν για την έκθεση και σε αυτούς που απλώς ήθελαν να τσιμπολογήσουν από τα εδέσματα του περιπτέρου.

Οι επαγγελματίες θεώρησαν την συμμετοχή σημαντική γιατί ήρθαν σε επαφή με άλλους παραγωγούς ανά την Ελλάδα και διεύρυναν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, αφού ευχαρίστησε τις παραγωγικές επιχειρήσεις, το Επιμελητήριο Λέσβου, το Επιμελητήριο Σάμου και τη χορηγό ακτοπλοϊκή εταιρεία, που συνέβαλαν δυναμικά στην προσπάθεια παρουσίασης της αγροτικής – παραγωγικής  φυσιογνωμίας του Βορείου Αιγαίου μέσω του “AGRO QUALITY FESTIVAL 2013”, δήλωσε ότι η Π.Β.Α. για ακόμη μία φορά έδωσε το «παρών» σε μια καταξιωμένη κλαδική έκθεση, στηρίζοντας ενεργά την ανάπτυξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα των νέων και μικρών επιχειρήσεων, ενώ ευχήθηκε να υπάρξει ευόδωση των στόχων και αποτελεσματικότητα στις πωλήσεις τους. Τέλος, τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει την ενεργό στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής, προς υφιστάμενες και νέες αγορές. 

       

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το