Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ

banner roots

Ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ
23.05.2013 | 16:37

Ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με εγκύκλιο του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, που στάλθηκε στις νομαρχιακές επιτροπές προχθές το βράδυ, οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η διαδικασία θα γίνει με καθολική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την ευθύνη για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας έχει η απερχόμενη νομαρχιακή, που έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου και σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής που θα αναλάβει την οργάνωση της Λέσβου, θα πρέπει να διοργανώσει νομαρχιακή συνέλευση. Στη διαδικασία αυτή θα γίνει πολιτική ενημέρωση, απολογισμός και προγραμματισμός της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και έγκριση της εφορευτικής επιτροπής που θα διεξαγάγει τις εκλογές.

Υποψηφιότητες και ανανέωση

Οι υποψηφιότητες για τη Νομαρχιακή θα υποβάλλονται εγγράφως μόνο απ’ τους ίδιους τους υποψηφίους στα γραφεία της Νομαρχιακής, μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, και αμέσως μετά θα αποσταλούν κεντρικά στον Τομέα Οργανωτικού του κόμματος για πιστοποίηση. Σε ό,τι αφορά στους χώρους διεξαγωγής των εκλογών και δεδομένου του μεγέθους του Δήμου Λέσβου, αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί πού θα στηθούν κάλπες ώστε να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

Σημειωτέον ότι στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά μόνο σε κομματικά μέλη - κι όχι και σε φίλους -, τα οποία θα μετάσχουν στη διαδικασία καταβάλλοντας δύο ευρώ, αλλά και επιδεικνύοντας υποχρεωτικά για να ψηφίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, βιβλιάριο υγείας). Ομοίως στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ποσόστωση φύλων, αφού στη Νομαρχιακή πρέπει να εκπροσωπείται το κάθε φύλο τουλάχιστον σε ποσοστό 40% των εκλεγμένων μελών. Ποσόστωση υπάρχει και σε ό,τι αφορά στα νέα πρόσωπα, σε μια εμφανή προσπάθεια ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Έτσι, προβλέπεται ότι τουλάχιστον το 25% των εκλεγμένων στα όργανα θα εκλέγεται σ’ αυτά για πρώτη φορά.

Αναφορικά με τον αριθμό των μελών της Νομαρχιακής, αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι είναι εννιά. Τώρα όμως με την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα σε τοπικό επίπεδο να αποφασιστεί αν θα εκλεγεί επταμελές, εννεαμελές ή 11μελές όργανο.

Παρ’ ότι είναι πρόωρο, δε φαίνεται απ’ την παλιά φρουρά των κομματικών στελεχών να υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Νομαρχιακή. Πόσο μάλλον όταν αυτοί που πιθανόν να ήθελαν να διεκδικήσουν τη θέση του γραμματέα, θα εξαρτηθούν απ’ την ψήφο των συνυποψηφίων τους που θα αναδειχθούν στη Νομαρχιακή.

Όπως έχει γράψει το «Ε», η νυν γραμματέας δε θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου, ενώ έως τώρα θεωρείται περίπου ως βέβαιη για τη Νομαρχιακή η υποψηφιότητα του γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Μυτιλήνης, Στρατή Δαγκλή, του μέλους της απερχόμενης Νομαρχιακής Μόδεστου Δούκα, αλλά και νέων προσώπων από την ύπαιθρο, όσο και υποψηφίων παλιών και νέων απ’ τη νέα γενιά, όπως η υποψηφιότητα του Γιώργου Φινφίνη, ο οποίος εκπροσωπεί τη Νεολαία και στην απερχόμενη Νομαρχιακή.

Θυμίζουμε πως ο γραμματέας και ο αναπληρωτής του θα εκλεγούν απ’ τη Νομαρχιακή στις 9 Ιουνίου.

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel