Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:
Την Τρίτη
Από τις απογευματινές ώρες τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Την Τετάρτη
Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
Την Πέμπτη
Κατά διαστήματα τ ανατολικά Ηπειρωτικά την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα.
Θυελλώδεις άνεμοι
Θα επικρατήσουν θυελλώδεις ανέμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Χιονοπτώσεις
Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές:
Την Τρίτη τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
Την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.
























