Αφού οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν επί του θέματος ( κάποιοι και εκτός αυτού), μεταφέρθηκαν στο γραφείο της Υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου της κ. Τσούνη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη.
Όπερ και εγένετο.
Εν μέσω συμβολικής κατάληψης λοιπόν, έγιναν και τα απαραίτητα συμβολικά επίσης και κατά την εθυμοτυπία τηλεφωνήματα (εδώ δεν δύναται να δώσει λύση ο υπουργός, θα καταφέρει να ξεμπλέξει το κουβάρι ο ΔΥΠΕάρχης;)
Έλα όμως, που η συνομιλία (σε ανοιχτή ακρόαση) την οποία μετέδωσε ζωντανά και έχει καταγράψει ο Fm 100, έβγαλε λαβράκι!
Η είδηση δεν αφορά στο σημερινό αίτημα της κινητοποίησης, αλλά αυτό κάποιας άλλης, οπωσδήποτε σύντομης χρονικά, αφού σε ότι αφορά στο νοσοκομείο, έχει προκύψει και νέο ζήτημα, με την ανεξήγητη κατάργηση οργανικών θέσεων σε νευραλγικούς τομείς του νοσοκομείου, όπως στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα (στους οποίους ήδη καταγράφεται πρόβλημα και μάλιστα έντονο) και ταυτόχρονη σύσταση επιπλέον οργανικών θέσεων, σε τομείς που είναι υποστηρικτικοί των πρώτων.
Αναλυτικά, λοιπόν, καταργούνται (με ποιά λογική άραγε;):
2 οργανικές θέσεις Χειρουργικής. Από τις 4 που προέβλεπε ο Οργανισμός, μειώνονται στις 2.
1 θέση Γ. Ιατρικής ή Παθολογίας. Από τις 3 που προέβλεπε ο οργανισμός μειώνονται στις 2.
1 θέση Παθολογίας. Από τις 3 υφιστάμενες, παραμένουν 2.
Ταυτόχρονως συστήνονται :
1 θέση Ακτινολόγου. Από τις 3 οργανικές θέσεις φτάνουμε στις 4.
1 θέση Μικροβιολόγου. Από τις 4 προβλεπόμενες στον οργανισμό, φτάνουμε στις 5 (!!!!).
1 θέση ΩΡΛ. Από 1 οργανική θέση φτάνουμε στις 2.
1 θέση πνευμονολόγου, ειδικότητα που μέχρι στιγμής δεν διέθετε το νοσοκομείο του νησιού.
Μ αυτές τις επικείμενες αλλαγές διαφωνούν κάθετα και η Διοίκηση, αλλά και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Μάλιστα, αυτό που υποστηρίζουν, είναι ότι έτσι δημιουργείται ένας υπερτροφικός εργαστηριακός τομέας, ο οποίος μοιραία θα μείνει χωρίς αντικείμενο, αφού οι τομείς που τον τροφοδοτούν (παθολογικός και χειρουργικός), θα υπολειτουργούν.
Αυτό, λοιπόν, ήταν το θέμα, που (εκτός των άλλων) έθεσαν οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο της Υποδιοικήτριας του νοσοκομείου, τηλεφωνικά στον Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε τον κ. Ευδοκιμίδη.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι η απάντηση που έδωσε ο κ. Ευδοκιμίδης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε, πως οι καταργήσεις και οι συστάσεις έγιναν από το υπουργείο, διότι για πολύ καιρό προκηρύσσονται οι ίδιες θέσεις για το νοσοκομείο της Λήμνου για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Έτσι το υπουργείο, αποφάσισε να καταργήσει αυτές τις οργανικές θέσεις και να συστήσει κάποιες άλλες με το σκεπτικό οτι γι αυτές, ίσως, υπάρξει ενδιαφέρον.
Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Καταπληκτικό. Πρώτη φορά ακούω, με έκπληξη ομολογώ, ότι οι ιατρικές θέσεις σε ένα νοσοκομείο και μάλιστο ακριτικό, ορίζονται από τους νόμους της αγοράς (προσφορά και ζήτηση) και όχι από την ανάγκη να πληρούνται τα κριτήρια, ώστε να είναι το νοσοκομείο λειτουργικό, και να παρέχονται άρτιες και ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Μηδενικός σχεδιασμός, αποφάσεις στο πόδι και κυρίως αποφάσεις παράλογες. Η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία διεκδικεί με αξιώσεις το νόμπελ παραλογισμού.
Δ.Β