Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Τα φτερά του έρωτα» στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου

banner roots

«Τα φτερά του έρωτα» στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου
15.04.2019 | 19:14

«Τα φτερά του έρωτα» στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Λήμνου παρουσιάζει την Τρίτη, 16 Απριλίου, στις 20.45 στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα την εμβληματική ταινία «Τα φτερά του έρωτα» του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς.

Στο χωρισμένο από το τείχος Βερολίνο, δυο άγγελοι, αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων πλην των παιδιών, περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του γι' αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός. Έτσι, ο άγγελος Damiel (Μπρούνο Γκαντς) θα "εκπέσει" με τη θέλησή του, στους περιορισμούς του χρόνου, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να αγγίζει, να αισθάνεται, αλλά και να ζήσει τον έρωτά του για τη Marion (Σολβέιγ Ντομαρτέν).

Το φιλμ του Γερμανού σκηνοθέτη, εξυμνεί την παντοδυναμία του έρωτα, ενώ αφηγείται με ιδιαίτερους συμβολισμούς, τη διαδικασία της αυτοβελτίωσης. Μια διαδικασία, που αποτυπώνεται μέσα από το συγκερασμό της ποίησης, της φιλοσοφίας και της εικόνας. Οι Άγγελοι άραγε υπάρχουν; Κι αν ναι, μήπως τελικά κρύβονται μέσα μας; Με την ταινία αυτή η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου αποτίει φόρο τιμής και ύστατο χαίρε στον εμβληματικό Ελβετό ηθοποιό Μπρούνο Γκαντς που απεβίωσε στις 15 Φεβρουαρίου, κάνοντας φτωχότερη την Κινηματογραφική οικογένεια

Το φιλμ, αποτελεί την πιο δημοφιλή ταινία του Βιμ Βέντερς, κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 1987, ενώ  η έμπνευση βασίζεται στις “Eλεγείες” του Nτουίνο Pίλκε, απ' όπου προέκυψε και η ιδέα των Aγγέλων. 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου ευχαριστεί τον ΜΕΑΣ Λήμνου για τη συνδιοργάνωση, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την παραχώρηση του Μαρούλα, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου για την προσφορά του, και κυρίως όλα τα μέλη και τους φίλους της για την διαρκή υποστήριξή τους.

Γερμανική ταινία, 1987

Σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς

Παίζουν: Μπρούνο ΓκαντζΠίτερ ΦολκΣολβέιγ ΝτομαρτένΌτο Σάντερ

Διάρκεια: 127’

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το