Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η βυζαντινή μουσική και η Λήμνος στην Φινλανδία
facebook seminaria
Η βυζαντινή μουσική και η Λήμνος στην Φινλανδία
12.06.2019 | 09:53

Η βυζαντινή μουσική και η Λήμνος στην Φινλανδία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στην πόλη Joensuu της Φινλανδίας το 8ο παγκόσμιο συνέδριο για την μουσική στην ορθόδοξη λατρεία.

Χθές, με μεγάλη αποδοχή από την επιστημονική κοινότητα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο Λημνιακό Ωδείο, κ. Παντελής Ζαφείρης, παρουσίασε την βυζαντινή μουσική παράδοση στο Άγιο Όρος με αναφορές στην Λήμνο.

Ο τίτλος της εισήγησης του με την μετάφραση στα ελληνικά ήταν: " Ο ρόλος του κέντρου των αισθήσεων στην λειτουργική παράδοση του Αγίου Όρους μέσα από τις ολονύκτιες αγρυπνίες".

Είναι πρώτη φορά που η Λήμνος και η βυζαντινή μουσική παράδοση της εκπροσωπείται σε ένα διεθνές συνέδριο καθώς ο Σύλλογος Ιεροψαλτών διά μέσου του προέδρου του είναι πλέον μέλος της ISOCM International Society for Orthodox Church Music (Διεθνής Κοινότητας για την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Μουσική) δίνοντας την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασιών για την βυζαντινή μουσική μεταξύ της Λήμνου και άλλων χωρών και πόλεων παγκοσμίως.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018