Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Η 20μελής ομάδα της Λημνιάς Χρ. Ψαράκη παρουσιάζει τη «Γυμναστική Για Όλους» (photos)

banner roots

Λήμνος: Η 20μελής ομάδα της Λημνιάς Χρ. Ψαράκη παρουσιάζει τη «Γυμναστική Για Όλους» (photos)
11.07.2019 | 14:28

Λήμνος: Η 20μελής ομάδα της Λημνιάς Χρ. Ψαράκη παρουσιάζει τη «Γυμναστική Για Όλους» (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η ομάδα Γυμναστικής “Ελληνοαγγλική Αγωγή - ΑΣ Πρωτοπορία” με 20 αθλητές και προπονητές, έρχεται στο ακριτικό πανέμορφο νησί της Λήμνου, με σκοπό να παρουσιάσει το νέο άθλημα της Γυμναστικής Για Όλους. Από τις 10 έως 15 Ιουλίου θα γίνουν προβολές και δράσεις από τους αθλητές του συλλόγου, με σκοπό την πρόσκληση και πρόκληση των θεατών στον «Χορό του Λιονταριού».

Η Γυμναστική για Όλους (Γ.γ.Ο.) προσεγγίζει την άσκηση σαν μία ομαδική ενασχόληση με παιδαγωγική διαδικασία, μέσω της οποίας τα άτομα που συμμετέχουν αναπτύσσονται σωματικά, κοινωνικά και συναισθηματικά, ενώ είναι κατάλληλη για κάθε φύλο, ηλικία, ικανότητα και πολιτιστικό υπόβαθρο. Εστιάζει σε 4 άξονες: Διασκέδαση, Φυσική κατάσταση, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και Φιλία ενώ συνδυάζει στοιχεία Ενόργανης, Ρυθμικής, Αεροβικής και Τραμπολίνο. Παρέχει κινητικές εμπειρίες με αισθητικά χαρακτηριστικά, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές, δίνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία προβολής θεμάτων, ιδιαίτερης εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο άθλημα είναι ο κανόνας του "όλοι βραβεύονται", ενώ από το 2018 είναι αναγνωρισμένο και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.).

Η ομάδα Γυμναστικής “Ελληνοαγγλική Αγωγή - ΑΣ Πρωτοπορία” δημιουργήθηκε το 2001, από την προπονήτρια Κα Χριστίνα Ψαράκη, η οποία έχει καταγωγή από τη Λήμνο, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και αριθμεί πάνω από 280 αθλητές. Από τη σύσταση της, η ομάδα συμμετέχει σε πολλές διοργανώσεις contest και festivals εντός και εκτός χώρας, κατακτώντας πρώτες θέσεις, χρυσά μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις! Αποδέχεται πάντα τις προσκλήσεις σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, συχνά δε ενισχύει δράσης αλληλεγγύης. Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – Τελικός Κυπέλλου Compak Sporting 2019 – Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων στη Λήμνο έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 11.07.2019: Κεντρική Πλατεία Βάρος, ώρα 18:00 (Συνεργασία με το Varos Village Hotel & Residences)
  • Σάββατο 13.07.2019: Παραλία Κέρος, ώρα 14:00 (Συνεργασία με το Varos Village Hotel & Residences)
  • Κυριακή 14.07.2019: Γυμνάσιο Μύρινας, ώρα 20:00 (Συνεργασία με το Varos Village Hotel & Residences και τον ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου)

syl prwt1

syl prwt2

syl prwt3

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το