Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαψεύδει τον εαυτό του ο Λυκουρέτζος | Απέρριψε την τροπολογία για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Λέσβου - Λήμνου, ενώ είχε δεσμευτεί.

afoi poriazi

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Λυκουρέτζος | Απέρριψε την τροπολογία για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Λέσβου - Λήμνου, ενώ είχε δεσμευτεί.
19.06.2013 | 13:37

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Λυκουρέτζος | Απέρριψε την τροπολογία για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Λέσβου - Λήμνου, ενώ είχε δεσμευτεί.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά τη χθεσινή στάση του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου, να μην επιτρέψει καν την συζήτηση της τροπολογίας που είχαν καταθέσει βυλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα της αποσύνδεσης των νοσοκομείων Λέσβου Λήμνου, ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου προέβη στην εξής δήλωση:

 

"Η κυβέρνηση - διά στόματος του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου - απέρριψε χθες στη Βουλή την τροπολογία του ΚΚΕ, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που οδήγησε στην κοινή υπουργική απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της ΕΡΤ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και εντέλει την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛΛ. από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ωστόσο νωρίτερα και συγκεκριμένα στην έναρξη της Ολομέλειας ο κ. Λυκουρέντζος ανακοίνωσε: «Θέλω να δηλώσω ότι δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία τροπολογία που έχει κατατεθεί από συνάδελφο». Η δήλωση αυτή πυροδότησε  αντιδράσεις τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΚΚΕ που αποχώρησαν από την Ολομέλεια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή να κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για «εκκωφαντική σιωπή».

Στο συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, Αγνή Καλογερή και Ανδρέας Ξανθός είχαν καταθέσει τροπολογία–προσθήκη σχετικά με την ανάκληση της απόφασης για την διασύνδεση του Γ. Ν. Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας και του Γ. Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου, καθώς επίσης και τη νομοθετική ρύθμιση της πλήρους, αυτόνομης και αυτοτελούς λειτουργίας ως ΝΠΔΔ του Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου και Γ. Ν.-Κ. Υ Ικαρίας.

Πάρα τις όποιες υποσχέσεις σχετικά με τη διασύνδεση των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας, ο Υπουργός Α. Λυκουρέντζος δεν δέχτηκε καν να συζητήσει στη βουλή το συγκεκριμένο θέμα.

Ο αγώνας μας όμως δεν σταματά εδώ. Ο καιρός δεν επιτρέπει ολιγωρίες καθώς η πολιτική υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση στην Υγεία, μετά δύο χρόνια μνημονιακής πολιτικής έχει γίνει πλέον επικίνδυνη. Οι νησιώτες δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, για αυτό και συνεχίζουν να ζητούν τα αυτονόητα. Είναι απαραίτητη η εγρήγορση και η συστράτευση όλων, πολιτών και επαγγελματιών στην Υγεία, για να μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018