Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Στήριξη της καταγγελίας της ΕΛΜΕ για αυταρχική συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Λέσβου
ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Στήριξη της καταγγελίας της ΕΛΜΕ για αυταρχική συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Λέσβου
18.09.2019 | 18:56

ΑΔΕΔΥ Λήμνου: Στήριξη της καταγγελίας της ΕΛΜΕ για αυταρχική συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Λέσβου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για την αυταρχική συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Λέσβου σε βάρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Λήμνου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Καταδικάζουμε ιδιαίτερα την απαξιωτική στάση του απέναντι στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό και πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Η στάση αυτή δείχνει την υποβάθμιση από το κράτος και τους εκπροσώπους του, όχι μόνο των εργασιακών, αλλά και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η συμπεριφορά του Προϊσταμένου της ΔΙΔΕ (Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Λέσβου δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών σε σωματεία του Δημοσίου τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης, όσο και στο χώρο της Υγείας και αλλού, τόσο επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και της σημερινής κυβέρνησης.

Το γεγονός αποτελεί ένα ακόμα προειδοποιητικό σήμα για το βάθεμα της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα το αμέσως επόμενο διάστημα με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, σε ό, τι αφορά την οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων, με στόχο την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στις γραμμές των σωματείων.

Θέλουν υποταγμένα ή άφωνα Συνδικάτα, θέλουν Συνδικάτα μεταλλαγμένα σε όργανα στήριξης της αντεργατικής, αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συσπείρωση στα σωματεία τους, ώστε μαζί με τους συναδέλφους τους στον Ιδιωτικό τομέα να δώσουν τη μάχη για την ύπαρξη και συλλογική λειτουργία των συνδικάτων.

Στηρίζουμε το αίτημα της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για την τήρηση της σωστής διαδικασίας τοποθετήσεων και τη διαφάνεια, προς υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών».

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018