Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αμφίβολη η δρομολόγηση του Ιεράπετρα | Η ΝΕΛ επιδιώκει να επαναφέρει στη γραμμή του Λαυρίου το Aqua Maria
Αμφίβολη η δρομολόγηση του Ιεράπετρα | Η ΝΕΛ επιδιώκει να επαναφέρει στη γραμμή του Λαυρίου το Aqua Maria
29.06.2013 | 09:51

Αμφίβολη η δρομολόγηση του Ιεράπετρα | Η ΝΕΛ επιδιώκει να επαναφέρει στη γραμμή του Λαυρίου το Aqua Maria

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Κι αυτό, γιατί φαίνεται ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η δρομολόγηση του πλοίου Ιεράπετρα της ΑΝΕΚ. Αυτό δημιουργεί αλυσιδωτές καταστάσεις, καμία επ ωφελεία της Λήμνου.

Σε ανακοίνωσή της, λοιπόν, η ΝΕΛ αφου επιρρίπτει τις ευθύνες για την αδυναμία δρομολόγησης του Θεόφιλος, στο ΣΑΣ διότι καθυστέρησε, όπως λέει, να εγκρίνει την τριετή παράταση στην εταιρεία για το πλοίο Θεόφιλος ( η εταιρεία όπως βλέπετε ήταν σίγουρη ότι θα εξασφαλίσει την έγκριση. Κάνει λόγο για "καθυστέρηση". Προφανώς η απόρριψη της αίτησης, δεν ήταν πιθανό ενδεχόμενο !!), στην συνέχεια αναφέρει "ότι ενώ ήταν σε συμφωνία με ενδιαφερόμενη εταιρεία (σ.σ εννοεί την ΑΝΕΚ) για την προσωρινή κάλυψη της γραμμής, αυτή υπαναχώρησε και υπέβαλε νέο αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου η κάλυψη να γίνει από πλοία της, με τροποποίηση των δρομολογίων".

Εξάλλου από χτες το πρωί ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χαντζηδιαμαντής, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα & Ανάθεμα", εξέφρασε τις επιφυλλάξεις του, λέγοντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρη η δρομολόγηση του Ιεράπετρα.

Μετα απ' όλα αυτά, η ΝΕΛ προτείνει στο Υπουργείο, από σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου, έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, το δρομολόγιο του πλοίου "Θεόφιλος" να εκτελεστεί από το πλοίο "Ταξιάρχης" και το δρομολόγιο Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος- Καβάλα, που πραγματοποιείται από το "Ταξιάρχης" να εκτελεστεί από το AQUA MARIA.
Πράγμα που ούτε κατά διάνοια πρέπει να αποδεχθεί η Λήμνος, γιατί στην Ελλάδα είναι γνωστό τι ισχύει για τις προσωρινές καταστάσεις...

Εντωμεταξύ, συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη, πρόκειται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Άπειρες συσκέψεις, λύση καμία... Για να δούμε απ αυτήν.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018