Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένταξη στο πρόγραμμα Πιστοποιημένων Πολιτιστικών Διαδρομών ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου
facebook seminaria
Ένταξη στο πρόγραμμα Πιστοποιημένων Πολιτιστικών Διαδρομών ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου
21.10.2019 | 12:38

Ένταξη στο πρόγραμμα Πιστοποιημένων Πολιτιστικών Διαδρομών ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να συμμετέχει στο Πρόγραμμα των Πιστοποιημένων Πολιτιστικών Διαδρομών, που υλοποιούνται από το Υπουργείο, υπέβαλλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αναστασίας Αντωνέλλη, προς το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφέρονται τα παρακάτω:

“Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πιο συγκεκριμένα μας ενδιαφέρει να συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα των πιστοποιημένων Πολιτιστικών Διαδρομών που υλοποιούνται: α) Δρόμοι της Ελιάς, β) Διαδρομή Ιστορικών Λουτροπόλεων και γ) Ευρωπαϊκή Διαδρομή Βιομηχανικής Κληρονομιάς.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτουμε και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούμε προκειμένου να συμμετέχουμε.

Σας επισημαίνω ότι, για μας η συμμετοχή μας σε κάθε είδους δράση που αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο είναι ιδιαιτέρως σημαντική, μιας και εκτιμάμε ότι αυτός είναι ένας τρόπος να αντιστρέψουμε το πρόβλημα που δημιουργεί στον τουρισμό των νησιών μας, η επιβάρυνση που δεχόμαστε από το προσφυγικό και το πλήγμα που επιφέρει στον τομέα αυτόν, δημιουργώντας καταστάσεις ασφυξίας στην τοπική μας οικονομία.

Ευελπιστώντας στην συνεργασία και στην βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και στην έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκ μέρους της Κυβερνήσεως, παρακαλώ για την άμεση απάντηση σας και ανταπόκριση στο αίτημα μας”.

Σε σχετική δήλωσή της η κα Αντωνέλλη, τονίζει τα εξής:
«Ως Περιφερειακή Αρχή ξεκινήσαμε μια προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα στον τομέα του Πολιτισμού, με στόχο την παραγωγή έργου στον τομέα αυτόν. Με στοχευόμενες δράσεις στον τομέα του Πολιτισμού και με συνεργασίες, ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε τόσο στην αναβάθμιση του προς όφελος όλων των κατοίκων της Περιφέρειας μας, όσο και στην ανάπτυξη ενός άλλου μοντέλου τουρισμού, του θεματικού.

Είναι γνωστό ότι ο Πολιτιστικός Τουρισμός καθημερινά κερδίζει έδαφος παγκόσμια. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με αυτό το πολύτιμο «εργαλείο» που λέγεται Πολιτισμός και βεβαίως θα συνεχίσουμε, μιας και έχουμε επίγνωση του μεγέθους της δουλειάς και του χρόνου που απαιτείται, προκειμένου να συνεισφέρουμε και εμείς, στο μέγεθος που μας αναλογεί, στην ανατροπή των θλιβερών Αναπτυξιακών δεικτών της Περιφέρειας μας ».

Πηγή: chiosnews.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018