Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επαφές με εκπροσώπους από 19 χώρες είχε η ΠΒΑ στη Philoxenia

banner roots

Επαφές με εκπροσώπους  από 19 χώρες είχε η ΠΒΑ στη Philoxenia
13.11.2019 | 12:19

Επαφές με εκπροσώπους από 19 χώρες είχε η ΠΒΑ στη Philoxenia

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA” στη Θεσσαλονίκη, από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2019. Η “PHILOXENIA” πραγματοποιήθηκε φέτος για 35η συνεχόμενη χρονιά και θεωρείται η πλέον γνωστή και καθιερωμένη έκθεση στον ελλαδικό χώρο.

Η ΠΒΑ είχε απευθύνει έγγραφη ενημέρωση για τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στο περίπτερο της στους Δήμους του Β. Αιγαίου καθώς επίσης και στους φορείς τουρισμού και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε η δυνατότητα, όπως αυτή προβλέπεται από τον διοργανωτή Helexpo και της συμμετοχής των φιλοξενούμενων στο οργανωμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων της Έκθεσης στο οποίο και ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου και ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα προγραμματισμένων συναντήσεων (Β2Β) με επαγγελματίες του τουρισμού (Hosted buyers) συμμετείχε και η ΠΒΑ δια της Δ/νσης Τουρισμού με στόχο την προώθηση των νησιών του Β. Αιγαίου. Στόχος ήταν η ενημέρωση των hosted buyers για τα νησιά της Περιφέρειας, για το τουριστικό προϊόν του καθενός, τις ιδιαιτερότητες και μοναδικότητες τους, το δίκτυο συνδέσεων, τις υποδομές, τις επιχειρήσεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων κλπ. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 28 Β2Β συναντήσεις, με εκπροσώπους κυρίως ταξιδιωτικών γραφείων και παρόχων τουριστικών υπηρεσιών, από 19 διαφορετικές χώρες, και συγκεκριμένα: Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βέλγιο, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Ινδία, Ρωσία, Δανία, ΗΠΑ, Αυστρία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ελβετία, Πορτογαλία και Ουγγαρία.

Η ΠΒΑ εκπροσωπήθηκε στην Έκθεση από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα Λαμπρινό, την προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού κ. Αγγελική Πολυτάκη και την υπάλληλο του τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου κ. Δέσποινα Μενή.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκαν πολλοί επαγγελματίες αλλά και κοινό, ζητώντας τόσο γενικές πληροφορίες για τα νησιά, όσο και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία, δραστηριότητες, πεζοπορικές διαδρομές, τοπικές γιορτές κ.λ.π. Παρουσιάστηκαν επίσης στους εκπροσώπους της Περιφέρειας προτάσεις για τουριστική προβολή των νησιών σε ψηφιακές πλατφόρμες και ιστοσελίδες.

O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Επικοινωνιών και Μεταφορών Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: « Για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας είναι απαραίτητη η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων. Υπό το πρίσμα αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την τουριστική ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το