Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Επιλέξιμος ο ΦΠΑ για τα αλιευτικά καταφύγια Ν. Κούταλης - Κοντιά

banner roots

Δήμος Λήμνου: Επιλέξιμος ο ΦΠΑ για τα αλιευτικά καταφύγια Ν. Κούταλης - Κοντιά
02.12.2019 | 20:35

Δήμος Λήμνου: Επιλέξιμος ο ΦΠΑ για τα αλιευτικά καταφύγια Ν. Κούταλης - Κοντιά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιλέξιμος κρίθηκε ο ΦΠΑ για τα έργα των αλιευτικών καταφυγίων Νέας Κούταλης και Κοντιά, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λήμνου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Με το αριθ. πρωτ. 2865/02-12-2019 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κρίθηκε επιλέξιμος ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας για τα συμπληρωματικά έργα των Αλιευτικών Καταφυγίων Νέας Κούταλης και Κοντιά, συνολικού ύψους περίπου 600 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Λήμνου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΥΠΑΑΤ, με δεδομένο ότι ο ΦΠΑ από τη χρήση των αλιευτικών καταφυγίων δεν ανακτάται και άρα μπορεί να είναι επιλέξιμος. Με τον τρόπο αυτό αίρονται τα προσκόμματα που προέκυψαν στη διαδικασία εξόφλησης των πιστοποιήσεων του έργου, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης του ΦΠΑ στον προϋπολογισμό του Δήμου και της αδυναμίας καταβολής αυτού στον ανάδοχο.

Αμέσως μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, την υποβολή αιτήματος τροποποίησης τεχνικού δελτίου πράξης (με επιλέξιμο τον ΦΠΑ των έργων) μέσω του ΟΠΣ και την έκδοση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης απόφασης ένταξης και χρηματοδότησης από τη ΣΑΕ του ΥΠΑΑΤ, εξασφαλίζεται η συνολική χρηματοδότηση για την υλοποίηση και των δύο Αλιευτικών Καταφυγίων (Νέας Κούταλης και Κοντιά).

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Δημάρη, για τις συντονισμένες ενέργειες που επέτρεψαν την επίλυση του εν λόγω θέματος, καθώς επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας του ΥΠΑΑΤ και των συναρμόδιων Υπουργείων για την αποδοχή του αιτήματός μας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel