Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γάμος και βάπτιση με χρώματα από το παραδεισένιο τοπίο της Λήμνου

banner roots

Γάμος και βάπτιση με χρώματα από το παραδεισένιο τοπίο της Λήμνου
26.01.2020 | 17:06

Γάμος και βάπτιση με χρώματα από το παραδεισένιο τοπίο της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Γιώργος Μπουζάκης, αντιμετωπίζοντας τις πραγματικές ιστορίες γάμου ως κινηματογραφικές ταινίες, ανακαλύπτει τα πιο ονειρικά σκηνικά και σκηνοθετεί με έναν υπέροχο τρόπο τις πιο ξεχωριστές στιγμές ενός ζευγαριού. Αυτή τη φορά μάς μιλάει για τον καλοκαιρινό γάμο της Βάσιας και του Φώτη αλλά και τη βάπτιση της μικρής τους κόρης Μαρίνας, που πραγματοποιήθηκαν στο μαγευτικό νησί της Λήμνου.

 

The concept

«Ο στόχος ήταν να δείξουμε όσο πιο πολλές γινόταν από τις ομορφιές του νησιού με τον πιο αυθεντικό και φυσικό τρόπο. Ξεκινήσαμε από τη Μύρινα, την πρωτεύουσα του νησιού, και με οδηγό τη μικρή Μαρίνα εξερευνήσαμε κρυμμένους θησαυρούς του τόπου, θέλοντας να ακολουθήσουμε το ένστικτο της “αρχηγού”. Αργότερα, για να μην την κουράσουμε περαιτέρω, αφήσαμε τη μικρή πρωταγωνίστρια με τους παππούδες και εμείς συνεχίσαμε εκτός Μύρινας για να απαθανατίσουμε το ζευγάρι σε άλλα εξίσου απίστευτα μέρη του νησιού».

 

The location       

«Θα ομολογήσω ότι δεν είχα επισκεφθεί τη Λήμνο μέχρι τώρα και δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω. Είχα την τύχη να συναντήσω ένα εκπληκτικό μέρος, με μοναδικές γωνιές και ιδιαίτερα τοπία. Τα χρώματα και το ύφος του νησιού με ενέπνευσαν έντονα σε συνδυασμό πάντα με τον ελληνικό ήλιο, που δημιουργούσε το πιο ευφάνταστο σκηνικό. Είναι αλήθεια πως, όταν γνωρίζεις ένα μέρος, είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσεις τις λήψεις που θέλεις και στον επιθυμητό χρόνο. Από την άλλη, όταν βλέπεις για πρώτη φορά ένα τοπίο, νιώθεις πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχοντας την ανάγκη να το απεικονίσεις όσο καλύτερα γίνεται. Παράλληλα οφείλεις να καθοδηγήσεις σωστά το ζευγάρι, ώστε οι εκφράσεις και τα συναισθήματά του να δέσουν αρμονικά στο κάδρο».

yes-i-do-g-wedd-george-bouzakis-true-story5.jpg

Pure light

«Το φως αποτελεί τον πιο καθοριστικό παράγοντα σε μια φωτογράφιση, καθώς είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να αναδείξει μια λήψη. Στις γαμήλιες φωτογραφίσεις κάθε επαγγελματίας πρέπει να έχει υπόψη του ότι το φως συνεχώς μεταβάλλεται, οπότε οφείλει να προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Και αυτή είναι η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε φωτογράφος. Όσον αφορά τις φωτογραφίες της επόμενης μέρας, συνήθως επιλέγουμε ώρες που το φως είναι όσο πιο “μαλακό” γίνεται, όπως ακριβώς συνέβη και στο after-wedding shooting της Βάσιας και του Φώτη».

The outcome

«Σκοπός μου σε κάθε φωτογράφιση είναι να μην αποτυπώνω απλώς ένα γεγονός, αλλά με τις φωτογραφίες μου να δημιουργώ μια ιστορία. Να αιχμαλωτίζω στιγμές που μένουν αξέχαστες στο ζευγάρι και που κοιτώντας τες μπορούν νοερά να γυρίσουν σε εκείνη την ξεχωριστή ημέρα. Στην ιστορία της Βάσιας και του Φώτη, το ζητούμενο ήταν να αποτυπωθεί η ευτυχία ενός νέου ζευγαριού αλλά και η αγάπη της μητέρας και του πατέρα προς το παιδί τους. Δηλαδή να αποδοθεί με τον πιο όμορφο τρόπο η ισορροπία ανάμεσα στο κεφάλαιο “ανδρόγυνο” και στο κεφάλαιο “γονείς”».

 

Wedding Photos Vs After-Wedding Photos

«Τόσο την ημέρα του γάμου όσο και την επομένη, οι φωτογραφίες είναι εξίσου σημαντικές για διαφορετικούς λόγους. Και στις δύο περιπτώσεις εντοπίζουμε το ίδιο συναίσθημα, ίσως στις real-time να διακρίνουμε επίσης το άγχος της προσμονής. Δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να ξεχωρίσω τις πρώτες από τις δεύτερες, καθώς και οι δύο κατηγορίες συμβολίζουν κάτι το διαφορετικό και συνάμα ξεχωριστό. Κατά τη γνώμη μου, κάθε φωτογραφία απεικονίζει και τα συναισθήματα του ίδιου του φωτογράφου, τη λογική που ακολούθησε, τις σκέψεις του, δεδομένου ότι μιλάμε για τέχνη και όχι απλά για ένα “επάγγελμα”».

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel