Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έρχονται οι πρώτοι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Έρχονται οι πρώτοι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
29.01.2020 | 09:20

Έρχονται οι πρώτοι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Διαπολιτισμικούς μεσολαβητές» αναμένεται να αποκτήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, έργο που αφορά στην εκπαίδευση και πρόσληψη εκπαιδευμένων διερμηνέων- διαμεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας.

Πρόκειται για ένα νέο επάγγελμα, που δημιούργησαν οι απαιτήσεις διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Όσοι γνωρίζουν μία από τις βασικές γλώσσες των μεταναστών-προσφύγων που εξυπηρετούνται στα Κέντρα Κοινότητας ή φιλοξενούνται σε δομές, έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν στο αντικείμενο αυτό, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα η δράση «Προώθηση/Ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας (ΚΚ)/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)» σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί σε επιλεγμένους δήμους σε 9 περιφέρειες στη χώρα: Θεσσαλία, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Ήπειρο Δυτική Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με δικαιούχο του προγράμματος την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους Δήμους, για την επιτάχυνση στη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών και για τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες και τους δικαιούχους των υπηρεσιών των Κέντρων Κοινοτήτων. Το αντικείμενο εργασίας των διαπολιτισμικών μεσολαβητών αφορά στην παροχή πληροφοριών, στη διευκόλυνση της επικοινωνίας των δικαιούχων με δημόσιους οργανισμούς ή με άλλους τοπικούς φορείς και στην υποβοήθηση δημιουργίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των μεταναστευτικών/προσφυγικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας.

Απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων, είναι η εμπειρία στη διαπολιτισμική μεσολάβηση, η επικοινωνιακή δεξιότητα, η διαπραγματευτική ικανότητα και η γνώση όχι μόνο της ελληνικής αλλά και γλωσσών της ομάδας στόχου καθώς και γνώση των βασικών κοινωνικών/πολιτισμικών χαρακτηριστικών της.

Προβλέπεται ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους επιλεγούν, που θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και ανατροφοδότηση ενώ θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως και 44 μήνες.

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018