Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για το Νοσοκομείο: «Οι ελλείψεις που δημιουργούν κρισιμότητα παραμένουν»

banner roots

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για το Νοσοκομείο: «Οι ελλείψεις που δημιουργούν κρισιμότητα παραμένουν»
14.02.2020 | 13:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για το Νοσοκομείο: «Οι ελλείψεις που δημιουργούν κρισιμότητα παραμένουν»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση με αφορμή την προκήρυξη έξι θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών στο νοσοκομείο της Λήμνου, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΗΜΝΟΥ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η προκήρυξη δεν περιλαμβάνονται θέσεις Γενικού Χειρουργού και Παθολόγου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι ελλείψεις που δημιουργούν κρισιμότητα παραμένουν.

Την προκήρυξη 6 θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών για το νοσοκομείο Λήμνου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το Υπουργείο Υγείας.

Είναι γεγονός ότι κάθε κενή θέση που καλύπτεται (αν καλύπτεται) αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη Δημόσια Υγεία στο νησί μας.

Παρόλα αυτά, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά και ισχυρές επιφυλάξεις:                                                                                                                       

1.Έπρεπε να καταργηθεί η προκήρυξη για επτά θέσεις χάνοντας εννέα μήνες και να αντικατασταθεί με προκήρυξη για έξι θέσεις;

2.Γιατί δεν περιλαμβάνονται θέσεις για Γενικό Χειρουργό και Παθολόγο; Είναι γνωστό ότι οι ελλείψεις κυρίως στις θέσεις αυτές δημιουργούν την κρισιμότητα της κατάστασης στο νοσοκομείο μας. Και αυτή η κρισιμότητα παραμένει.

3.Οι θέσεις ναι μεν προκηρύχθηκαν αλλά είναι εντελώς αβέβαιο ότι θα καλυφθούν. Και αυτό οφείλεται στην ανυπαρξία κινήτρων ικανών να κάνουν τις θέσεις στη Λήμνο ελκυστικές προκειμένου οι γιατροί να εξασφαλίσουν κυρίως την οικονομική τους επιβίωση αλλά και την επιστημονική τους εξέλιξη. Γιατί το κίνητρο της πρόσληψης με βαθμό Επιμελητή Α’ δεν αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την επιλογή μιας θέσης στη Λήμνο αντί για μια θέση σε αστικό κέντρο στην ηπειρωτική χώρα.

4.Υπάρχει ή όχι πρόθεση να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της επιτροπής η οποία μελέτησε και γνωμοδότησε για την νομοθέτηση κινήτρων για τους γιατρούςνησιωτικών περιοχών; Διότι, κακά τα ψέματα, χωρίς κίνητρα οι ελλείψεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η Δημόσια Υγεία στο νησί μας θα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Και τέλος, ανεξάρτητα από την προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων μονίμων ειδικευμένων γιατρών: Τι επιτέλους γίνεται με τη κάλυψη της θέσης του Διοικητή του νοσοκομείου, η ανυπαρξία του οποίου δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα οργανωτικής λειτουργίας τα οποία και αντανακλώνται και στους ασθενείς ή επισκέπτες του νοσοκομείου μας;

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το