Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΟΛΣΑ και ΟΛΣΥ: Παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγια για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λέσβο

banner roots

ΟΛΣΑ και ΟΛΣΥ: Παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγια για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λέσβο
23.02.2020 | 11:23

ΟΛΣΑ και ΟΛΣΥ: Παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγια για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λέσβο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής Λέσβου και Λήμνου, Βακάλης Νεκτάριος και Καραγιάννης Αντώνιος, συναντήθηκαν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας κτηματογράφησης των νησιών (Πρίσμα Σύμβουλοι ΑΤΕ-Ν.Τζελέπης-Δ.Βέργος) όπου μέσα από μία διεξοδική συζήτηση, ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του έργου στα νησιά και το χαμηλό ποσοστό υποβολής δηλώσεων.

Στη συνέχεια έστειλαν επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ζητώντας την παράταση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο μέχρι και τον Αύγουστο.

Η περίοδος αυτή κρίνεται απαραίτητη στο πλαίσιο υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών δικαιωμάτων στα συγκεκριμένα νησιά, πολλοί από τους οποίους διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας κυρίως στην Αττική και στο εξωτερικό, αλλά και της ορθής υλοποίησης του έργου.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον υπουργό με κοινοποιήσεις στους βουλευτές νομού Λέσβου

Αίτημα παράτασης
υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε σας για να σας ζητήσουμε εξάμηνη χρονική παράταση σε ότι αφορά την προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

Ο χρόνος που δόθηκε μέχρι σήμερα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, Λέσβο Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο για την υποβολή δηλώσεων των ακινήτων, δεν επαρκεί και είναι βραχύτερος και άδικος σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.

Οι υπηρεσίες, οι φορείς και οι ιδιώτες (υποθηκοφυλακεία, γραφεία κτηματογράφησης, λογιστικά-συμβολαιογραφικά-δικηγορικά γραφεία κλπ) που έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας διαδικασία, είναι προφανές ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον φόρτο εργασίας εντός των συγκεκριμένων χρονικών ορίων παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν και παρά την καλή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία.

Επίσης οι δίμηνες παρατάσεις, οι οποίες δόθηκαν, μάλλον άγχος και εκνευρισμό δημιούργησαν και σε συνδυασμό με τις συνεχείς απειλές προστίμων για τις μη εμπρόθεσμες δηλώσεις οδηγούν σε βιαστικές κινήσεις εκ μέρους των ιδιοκτητών.
Το αποτέλεσμα αυτών θα φανεί στην πορεία της διαδικασίας όπου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πληθώρα λαθών και ενστάσεων, το κόστος των οποίων (χρονικό και οικονομικό) θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος της εξάμηνης παράτασης.

Ζητάμε
1) να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές αιτίες για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής
2) να κατανοηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες καθώς
3) η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στα νησιά μας
και να δοθεί επαρκής εξάμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο (στα πλαίσια υποστήριξης των πολιτών αλλά και της υλοποίησης του έργου).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel