Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Δυναμική αντίδραση στον αυταρχισμό κυβέρνησης και ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

banner roots

Λήμνος: Δυναμική αντίδραση στον αυταρχισμό κυβέρνησης και ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο
26.02.2020 | 08:57

Λήμνος: Δυναμική αντίδραση στον αυταρχισμό κυβέρνησης και ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δυναμική απάντηση, στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που με τα ΜΑΤ χτυπά τους κατοίκους των νησιών της Λέσβου και της Χίου για να επιβάλει την πολιτική των κλειστών hot spot και της συνέχισης του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, έδωσαν εχθές το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ. Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και ο έπαρχος Λήμνου.

Την ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ Κώστας Μαδυτινός ο οποίος σημείωσε:

lhmnos 2

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πιστή στο δόγμα "νόμος και τάξη", χτυπά από τα ξημερώματα τους εργαζόμενους και το λαό της Λέσβου και της Χίου με τα ΜΑΤ, με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Οι δυνάμεις καταστολής λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου ως δυνάμεις κατοχής.

Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, με το πλοίο "ΠΗΓΑΣΟΣ", (αγνοώντας την ταλαιπωρία που προκλήθηκε σε επιβάτες που ταξίδευαν για τη Λήμνο λόγω αιφνίδιας αλλαγής του δρομολογίου), οργάνωσε τη νυχτερινή απόβαση και τη βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στη Λέσβο, στη Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μη γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της ΕΕ.

Υποκλίνονται μπροστά στους φονιάδες των λαών, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια που προκαλούν τη φτώχεια, τους πολέμους, τους ξεριζωμούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες, και στρέφονται κατά του "εχθρού λαού", όπως τον βλέπουν αυτοί, των νησιών μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζομένους συναδέλφους μας και τους κατοίκους των νησιών και απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.

  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

  • Κλείσιμο όλων των hot spots ανοικτών και κλειστών - κανένα νέο hot spot.

  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».

Ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας με συνθήματα όπως: «Ούτε κλειστά, ούτε ανοικτά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά», «πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, τα νησιά ζητάνε απεγκλωβισμό», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «κλείστε τα hot spot, τα κέντρα φυλακές» μην εγκλωβιστούν ανθρώπινες ζωές».

lhmnos 4

Πηγή: 902,gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το