Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδικάστηκε η Έφεση της ΝΕΛ για την εξυγίανση | Παράταση για το Ionian Sky;

banner roots

Εκδικάστηκε η Έφεση της ΝΕΛ για την εξυγίανση | Παράταση για το Ionian Sky;
19.07.2013 | 08:29

Εκδικάστηκε η Έφεση της ΝΕΛ για την εξυγίανση | Παράταση για το Ionian Sky;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδικάστηκε προχθές στο Εφετείο Β. Αιγαίου το αίτημα εξυγίανσης που έχει υποβάλλει η ΝΕΛ σε δεύτερο βαθμό έναντι των πιστωτών της, το οποίο πρωτόδικα είχε απορριφθεί.

Η εταιρεία έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση της απόφασης, για  παράταση προστασίας  έναντι των πιστωτών της, ενώ σ’ αυτή συμπεριλήφθηκε και η απαγόρευση δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών.

Εταιρείες που παραστάθηκαν στη δίκη όπως  η Sea Hawk  άσκησαν πιέσεις για αναβολή της εκδίκασης,  χωρίς όμως το αίτημά τους να γίνει δεκτό.  Ειδικότερα η «Sea Hawk» μέσω του δικηγόρου της κ. Βαγγέλη Γκιγκιλίνη ζήτησε ν’ αναβληθεί η συζήτηση της Έφεσης μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση Έφεσης που είχε ασκήσει η ίδια η εταιρεία, έναντι της πρωτοδίκης απόφασης για εξυγίανση, θεωρώντας ότι επιδέχεται διευκρινίσεων και διορθώσεων. Το αίτημά της όμως απορρίφθηκε.

Παράσταση υπέρ της ΝΕΛ έκανε η Millennium Bank  ενώ δεν εκπροσωπήθηκε η FBB.  Κατά της ΝΕΛ παραστάθηκαν δικηγόροι από τον όμιλο Attica Group.

 Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η παρέμβαση υπέρ της ΝΕΛ που  έκαναν και δυο δικηγόροι που εκπροσώπησαν  ΠΝΟ, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα της εξυγίανσης, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη δεδομένων των συγκρούσεων της εταιρείες με τους ναυτεργάτες για τις οφειλές των δεδουλευμένων τους.  

Στελέχη της ΝΕΛ αποφεύγουν να κάνουν προβλέψεις για την απόφαση του δικαστηρίου, μετά την πρωτόδικη απόφαση και κρατάνε χαμηλούς τόνους. Ο δικηγόρος κ. Γιάννης Πετρέλλης που εκπροσώπησε την εταιρεία είπε στα «Ν.τ.Λ»  «δεν νομίζω ότι θα καθυστερήσει η έκδοση της απόφαση πέραν του τριμήνου. Δεν κάνουμε καμιά πρόβλεψη. Αναμένουμε».

Τη δίκη παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΝΕΛ Μιλτιάδης - Μιχαήλ Βάγγερ.

Απολογία για τα ανεκτέλεστα δρομολόγια          

Προχθές εξάλλου είχε προσδιοριστεί μετά από αναβολή και η απολογία της ΝΕΛ σχετικά με τα ανεκτέλεστα δρομολόγια από το πλοίο «Θεόφιλος». Την ΝΕΛ εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος κ. Σκαρβελάκης ο οποίος κατέθεσε τις αιτιάσεις της εταιρείας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως τόνισε και χθες ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας κ. Σπιλάνης, «η υπηρεσία θα εισηγηθεί στον Υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση». Μπορεί το πλοίο «Ionian Sky» να καλύπτει πλέον τα δρομολόγια του «Θεόφιλος» -που συνεχίζει να παραμένει εκτός- όμως η εταιρεία είναι εκτεθειμένη έναντι της συμφωνία που είχε κάνει με το Υπουργείο,  για τα δρομολόγια που δεν εκτελέστηκαν για περίπου δυο εβδομάδες.

Παράταση ….στο “IonianSky”;

Ασφαλής πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο «Θεόφιλος» θα παραμείνει εκτός δρομολογίων , καθώς συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας του πληρώματός του, γεγονός που αναγκάζει την εταιρεία να παρατείνει την δρομολόγηση του «Ionian Sky» στη Βόρειο Ελλάδα και τα νησιά της άγονης γραμμής. Έτσι παρά το γεγονός ότι ήδη είχε ανακοινωθεί ότι τον Αύγουστο το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει στα δρομολόγια της άγονης γραμμής, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Αυγούστου. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να σταλεί σχετικό αίτημα για παράταση δρομολογίων ενώ η εταιρεία πρόκειται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

 

Πηγή: lesvosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel