Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι Έλληνες γίνονται φύλακες των συνόρων μας και της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης» (video)
Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι Έλληνες γίνονται φύλακες των συνόρων μας και της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης» (video)
07.03.2020 | 14:10

Μητροπολίτης Λήμνου: «Οι Έλληνες γίνονται φύλακες των συνόρων μας και της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης» (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Λαυρίου βρέθηκε την Παρασκευή (6/3) ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος, ο οποίος προεξήρχε στην ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών.

Ο κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα γεγονότα των ημερών λέγοντας πως η παράκληση και η ικεσία στην Παναγία είναι εκείνη που μπορεί να μας τροφοδοτήσει με τη χαρά και την ελπίδα. Συγκεκριμένα, για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα είπε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε καλά όλοι μας, σήμερα, ότι τα νησιωτικά σύνορά μας αλλά και τα χερσαία στον Έβρο "βράζουν", όπως λέει ο λαός. Οι Έλληνες γίνονται φύλακες των συνόρων της πατρίδας μας και των ορίων της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης. Και υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες, νέες σε ηλικία αλλά και μεγαλύτερες, που θυμίζουν άλλες εποχές κι άλλους πολέμους. Που αντί να διασκεδάζουν και να αναπαύονται στα σπίτια τους, έχουν αφήσει τα πάντα και τρέχουν να στηρίξουν τους χωριανούς και τους στρατιώτες που φυλάσσουν νυχθημερόν με πίστη τα ιερά και τα όσια της φυλής και του έθνους μας».

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Λήμνου είπε: «Η απελπισία των ημερών βαθαίνει καθημερινά από τη σκοπιμότητα εκείνων που την καλλιεργούν, όχι μόνο από τον φόβο της εξάπλωσης του ιού. Ο μεγαλύτερος φόβος και θάνατος που μπορεί να σκορπίσουν αυτοί οι ιοί που είναι καρποί της αμαρτίας μας, είναι το να μας αυτοφυλακίσουν, να μην έχουμε επικοινωνία με κανέναν και να είμαστε κλειδωμένοι στα υπόγεια νομίζοντας ότι θα σώσουμε την ύπαρξή μας ενώ στην πραγματικότητα μετά θα διαπιστώσουμε ότι δεν ζούμε. Σαφώς και πρέπει να είμαστε συνεπείς με όλες τις ιατρικές υποδείξεις που θεραπεύουν και προλαμβάνουν κάποια πράγματα αλλά ο πραγματικός ιός δεν εντοπίζεται στην καινούργια εμφάνισή του και στο όνομά του αλλά μέσα στην ψυχή και το μυαλό εκείνων που έπαψαν να αισθάνονται και απομονώνονται από τους ανθρώπους για να σώσουν άραγε τι, και να ζήσουν πώς. Σ’ αυτό τον φόβο της γης έρχεται πάλι μήνυμα από τον ουρανό». «Ελπίδα και διέξοδος σ’ αυτή τη φοβία είναι το πρόσωπο της Παναγίας», κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Λήμνου στο παρακάτω βίντεο:

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018