Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Μένουμε σπίτι βλέποντας έργα από εκθέσεις χαρακτικής

banner roots

Λήμνος: Μένουμε σπίτι βλέποντας έργα από εκθέσεις χαρακτικής
29.03.2020 | 11:34

Λήμνος: Μένουμε σπίτι βλέποντας έργα από εκθέσεις χαρακτικής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, θέλοντας να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάμε, σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε έργα από τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

Πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση μίας έκθεσης χαρακτικής απαιτεί την φυσική παρουσία. Πρώτον διότι η αισθητική, διανοητική και συγκινησιακή εμπειρία που αποκομίζει ο θεατής μπροστά στο έργο είναι αναντικατάστατη.
 
Δεύτερον διότι κάθε έργο εντάσσεται στον εκθεσιακό χώρο και σε σχέση με τα άλλα έργα, με τα οποία συνομιλούν: μια έκθεση είναι και αυτή έργο τέχνης , αναπόσπαστο λειτουργικό, εικαστικό και εννοιολογικό μέρος της πρόθεσης και του στόχου ως προς το αποτέλεσμα που επιθυμεί να πετύχει ο καλλιτέχνης.
 
Σήμερα όμως η παρούσες συνθήκες μας απομακρύνουν και μας απαγορεύουν την φυσική αντίληψη του καλλιτεχνικού έργου. Παρά το να μένουμε σιωπηλοί και αόρατοι, πιο κοινωνική και πιο αισιόδοξη μας φαίνεται η επιλογή μας να προωθήσουμε την τέχνη μας μέσω της οθόνης και του διαδικτύου.
 
Μέσα από την ιστοσελίδα μας haraktes.gr και κάθε πέντε ημέρες θα μπορείτε να δείτε τα έργα πατώντας το κουμπί που γράφει το όνομα της έκθεσης
 
·        «Punctum» της Ευστρατίας Μαχαιρίδη, που παρουσιάσαμε στον χώρο τέχνης «ΕΚΤόΣ». Στη Γεωμετρία, ως γραμμή, χαρακτηρίζεται το νοητό ή εμφανές σχήμα που παρουσιάζει ένα σημείο κινούμενο στο χώρο. (από 27 Μαρτίου)
 
 
·        «Εκ βάθους καρδίας!» είναι ο τίτλος της έκθεσης χαρακτικής που παρουσιάστηκε τον Οκτωβρίου – Νοέμβριο του 2019 στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς 2019. 36 εικαστικοί παρουσίασαν τα έργα τους, που έχουν επηρεαστεί από τους συμβολισμούς και τις αναπαραστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά(από 2 Απριλίου)
 
·        «Χάραξη πορείας» Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) και ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού Δήμου Λήμνου διοργάνωσαν έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στον Πολυχώρο “Αποθήκη” στη Μύρινα της Λήμνου. Είκοσι τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη της ΕΕΧ σχεδίασαν, χάραξαν και τύπωσαν στα εργαστήριά τους 60 πρωτότυπα έργα σε χαρτί. Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν ένα δείγμα της δημιουργίας τους και είναι φιλοτεχνημένα και τυπωμένα με όλες τις τεχνικές και τάσεις που έχουν αναπτύξει μέσα από επίμονη και χρονοβόρα διαδικασία.(Από 7 Απριλίου)
 
 
·        «Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στο Λαύριο» Η έκθεση  πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, σε συνεργασία με την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής, στο Παλιό ξενοδοχείο Ευρώπη στο Λαύριο. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, παρουσίασαν μέρος των τελευταίων τους έργων. Τα έργα που παρουσιάστηκαν αποτέλεσαν ένα δείγμα της δημιουργίας, που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Σύγχρονης Χαρακτικής Τέχνης και ήταν φιλοτεχνημένα με όλες τις τεχνικές και τάσεις που όμως είχαν τη δική τους αισθητική και ποιητική αξία.(από 12 Απριλίου)
 
Πηγή: kulturosupa.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το