Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γιώτα Πλατή: Η 32χρονη που βρέθηκε από τη Λήμνο στο ΝΑΤΟ μιλάει στον FM 100 (audio)
Γιώτα Πλατή: Η 32χρονη που βρέθηκε από τη Λήμνο στο ΝΑΤΟ μιλάει στον FM 100 (audio)
31.03.2020 | 21:22

Γιώτα Πλατή: Η 32χρονη που βρέθηκε από τη Λήμνο στο ΝΑΤΟ μιλάει στον FM 100 (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η θέληση χαράζει τον δρόμο αλλά η επιμονή και η σκληρή δουλειά φέρνουν το αποτέλεσμα. Κι αυτό το γνωρίζει καλά η Γιώτα Πλατή από τη Λήμνο, η οποία σε ηλικία μόλις 32 ετών, έχει κατορθώσει να εντάσσεται στο δυναμικό του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα ενότητας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες μέσω Facebook από το Μπρούνσουμ της Ολλανδίας, έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από τους χρήστες του διαδικτύου, και σε πολύ σύντομο χρόνο είχε γίνει γνωστό και στο νησί του Ηφαίστου. Με ποιο τρόπο όμως η Γιώτα βρέθηκε από τη Λήμνο στο ΝΑΤΟ;

Όπως λέει η ίδια μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, η καριέρα της ξεκίνησε το 2007 από τον ελληνικό στρατό, με την εισαγωγή της στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών. Μετά από αρκετές μεταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετείχε σε στρατιωτικές εξετάσεις και εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο, όπου εργάστηκε για περισσότερο από τρία χρόνια εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, κι έπειτα από αυστηρές εξετάσεις, κατάφερε να ενταχθεί στο πολιτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ εκπροσωπώντας πλέον τις 30 χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, και από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων στη νατοϊκή διοίκηση της νότιας Ολλανδίας, όπου εργάζεται σήμερα, οργανώνει συνέδρια τόσο στην Ολλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μιλάει πέντε γλώσσες και με εφαλτήριο τη θέλησή της να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα, έχει ήδη στο μυαλό της τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. «Μου αρέσει το πολυεθνικό περιβάλλον στο οποίο εργάζομαι, το ότι έχω τη δυνατότητα να ακούσω 30 διαφορετικές γλώσσες μέσα σε μια μέρα. Διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικοί πολιτισμοί όμως όλοι μαζί καλούμαστε να βρούμε το κοινό σημείο για να δουλέψουμε για έναν σκοπό: τη συλλογική άμυνα», αναφέρει η ίδια.

Παρότι δεν ήταν εξαρχής ο στόχος της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δηλώνει πως αγαπάει πολύ τη δουλειά της αλλά δεν ξεχνάει ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λήμνο. «Χάρηκα πολύ με την αντίδραση του κόσμου στο βίντεο. Δεν περίμενα να γίνει τόσο γνωστό στο νησί αλλά ζούμε στην εποχή του διαδικτύου όπου όλα γίνονται πολύ γρήγορα γνωστά. Χάρηκα πάρα πολύ και είμαι περήφανη που είμαι από τη Λήμνο», λέει η Γιώτα.

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που απηύθυνε, καταλήγει: «Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ενότητας για τον κορωνοϊό. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

Ακούστε όλα όσα είπε η Γιώτα Πλατή στον FM 100:

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018