Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση και από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου

banner roots

Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση και από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου
06.04.2020 | 17:27

Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση και από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου και σε διαμαρτυρία στη διοίκηση, καλεί τους εκπροσώπων φορέων του νησιού η Ένωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη (7/4) στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά, το κάλεσμα:

«ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ και ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι στιγμές είναι κρίσιμες σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ με τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμούς και υλικά, οφείλεται προφανώς στις πολιτικές επιλογές προηγούμενων περιόδων, όπου επιλέχθηκε συνειδητά η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με περικοπές προσωπικού και μείωση της χρηματοδότησης, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

"Αόρατος εχθρός" μπορεί να είναι ο κορονοϊός, αλλά "ορατός εχθρός" είναι οι πολιτικές που συνειδητά διέλυσαν το ΕΣΥ και αυτές είναι η αιτία για την σημερινή αποκάλυψη της γύμνιας του συστήματος.

"Ο βασιλιάς είναι γυμνός"! Κι αυτό στις νησιωτικές περιοχές το είχαμε διαπιστώσει και το είχαμε φωνάξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Προφανώς αυτές οι ελλείψεις γίνονται πιο επιτακτικές εν μέσω πανδημίας.

Είναι η ώρα της ευθύνης! Όχι μόνο της ατομικής, την οποία ο κάθε πολίτης καλείται να αναλάβει. Ούτε μόνο της συλλογικής, την οποία φορείς και συλλογικότητες καλούνται να διαχειριστούν. Αλλά κυρίως της πολιτικής ευθύνης. Της ευθύνης απέναντι στην υγεία του λαού. Της ευθύνης ενίσχυσης και πολιτικής θωράκισης του ΕΣΥ. Της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Της ανάδειξης της δημόσιας υγείας σε προτεραιότητα για τι αύριο.

Δεν είναι η ώρα ούτε για κραυγές, ούτε για θρήνους. Δεν είναι η ώρα ούτε για πανηγυρισμούς δικαίωσης ούτε για στείρες αντιδικίες. Δεν είναι η ώρα ούτε για εράνους, ούτε για παρακλήσεις.

Τώρα είναι η ώρα άμεσα να καλυφτούν οι ελλείψεις και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις. Είναι η ώρα της κυβερνητικής και κρατικής ευθύνης στη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων και μέσων προστασίας της υγείας του λαού. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. Η υγεία όλων μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας, συλλόγους εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών και νεολαίας να ενώσουμε τις φωνές μας για την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 στις 11πμ

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ στα πλαίσια της ΟΕΝΓΕ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου, με ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, καθώς και προμήθειας αναπνευστήρων.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενείς από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel