Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ζητάει συγνώμη και καταδικάζει τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου ο σύνδεσμος των πρασίνων στη Λήμνο | Καταγγέλει τοπικό ραδιόφωνικό σταθμό και εφημερίδα

banner roots

Ζητάει συγνώμη και καταδικάζει τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου ο σύνδεσμος των πρασίνων στη Λήμνο | Καταγγέλει τοπικό ραδιόφωνικό σταθμό και εφημερίδα
26.07.2013 | 14:49

Ζητάει συγνώμη και καταδικάζει τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου ο σύνδεσμος των πρασίνων στη Λήμνο | Καταγγέλει τοπικό ραδιόφωνικό σταθμό και εφημερίδα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Πριν από λίγη ώρα έφθασε στον Fm 100, ανακοίνωση του τοπικού συνδέσμου του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Λήμνο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ως σύνδεσμος οπαδών Παναθηναϊκού Λήμνου θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στο νησί, καθώς μάταια περιμέναμε να απευθυνθεί κάποιος σε εμάς πριν ξεκινήσει αυτή η … «δίκη των πρασίνων» που παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες.

Αρχικά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι διοργανώσαμε μια ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ( χωρίς προσκλήσεις όπως θέλουν να διατυμπανίζουν ορισμένοι) για τα δέκα χρόνια παρουσίας του συνδέσμου μας στο νησί με μουσική, φαγητό, προβολές βίντεο από τις εκδρομές και τη δράση του συνδέσμου όλα αυτά τα χρόνια, απονομές τιμητικής πλακέτας σε μέλη, μπλούζες αναμνηστικές κ.ά.

Από τους 15 φίλους που περιμέναμε εκτός Λήμνου , έφτασαν τελικά στο νησί συνολικά 57 άτομα που έπρεπε να φιλοξενηθούν για να περάσουμε ένα ευχάριστο διήμερο. Όμως, μέσα σε αυτό το σύνολο υπήρχαν πέντε άτομα τα οποία –προς μεγάλη μας απογοήτευση- ήρθαν στο νησί με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα, να κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς με μέλη του συνδέσμου του λιμανιού και όχι να πάρουν μέρος στη γιορτή που είχαμε οργανώσει.

Παρά τις προσπάθειές μας όμως να μην δημιουργηθεί αναστάτωση και να μην προκληθούν επεισόδια, ακόμα και με «περιπολίες» κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κέρος (κάτι που μας αναγνώρισαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εκεί) , δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Αυτό που μας λυπεί όμως ιδιαίτερα, είναι ότι όλες αυτές τις μέρες η παραπληροφόρηση από προκατειλημμένους - δήθεν δημοσιογράφους και όχι μόνο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα τρομοκρατίας και θίγοντας τα μέλη του συνδέσμου μας που δεν έχουν δώσει δικαιώματα ποτέ μέχρι σήμερα να τους αποκαλεί ο κάθε τυχάρπαστος «αλήτες» και «πρεζάκια» με πράσινες μπλούζες, κατηγορώντας τους παράλληλα ως ηθικούς αυτουργούς των συμβάντων.

Καταγγέλλουμε λοιπόν το Ράδιο Άλφα και την εφημερίδα Λήμνος, των οποίων ο υπεύθυνος δεν επιχείρησε καν να επικοινωνήσει μαζί μας και να ζητήσει την άποψή μας για τα γεγονότα - σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της Μύρινας – , αλλά τα παρουσίασε εσκεμμένα με τέτοιο τρόπο στους ακροατές – αναγνώστες, ώστε να διαβάλλει τα μέλη του συνδέσμου μας και το ποιόν τους. Και λέμε «εσκεμμένα» διότι ο εν λόγω δημοσιογράφος – ιδιοκτήτης του σταθμού – εκδότης της εφημερίδας, είναι ο ίδιος όχι απλός φίλαθλος αλλά οπαδός του Ολυμπιακού.

Σε ανυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Λήμνος υπήρχαν ανακρίβειες και ψευδείς πληροφορίες. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ,όπως διαβεβαίωσε και η αστυνομία μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε κατά την προσαγωγή των υπαιτίων στο τμήμα, ότι τα άτομα που κυκλοφορούσαν στη Μύρινα το βράδυ της Κυριακής, δεν είχαν στην κατοχή τους ούτε όπλα ούτε μαχαίρια. Ο εν λόγω κύριος-δημοσιογράφος, στο κατά τα άλλα εκτενέστατο ρεπορτάζ του, απέκρυψε εντελώς το γεγονός ότι οι οπαδοί του ο.σ.φ.π. , που ήταν συγκεντρωμένοι για περιφρούρηση (!) -για ποιο λόγο άραγε- ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ρόπαλα, πυροσβεστήρες και όπλα ρίψης φωτοβολίδων !!!

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως μέχρι σήμερα για τα μέλη του συνδέσμου του λιμανιού που.. «ζωγραφίζουν» τοίχους κάθε βράδυ δεν έχει γίνει ποτέ λόγος. Μήπως ο εν λόγω δημοσιογράφος αυτά δεν τα γνωρίζει ή για δικούς του λόγους τα αποκρύπτει; Όποια κι αν είναι η απάντηση, αυτό είναι ένα ζήτημα που δε μας αφορά.

Επιπλέον, για τα 50 περίπου άτομα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα στη Μύρινα το πρωινό της Κυριακής , με πράσινες και μαύρες μπλούζες ( όπως συνηθίζει να τονίζει ο εν λόγω κύριος) περιμένοντας το πλοίο χωρίς να δημιουργήσουν την παραμικρή ένταση ή αναστάτωση, δεν έγινε ποτέ ο παραμικρός λόγος. Το πώς λοιπόν οι συμπεριφορές μιας μειοψηφίας μπορούν να εκφράζουν τα άτομα μιας πλειοψηφίας, είναι κάτι που με την απλή λογική εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Ένα είναι σίγουρο, πως οι άδικοι χαρακτηρισμοί και η συκοφαντική δυσφήμιση δεν έλειψαν από αυτήν την ιστορία.

Θεωρούμε λοιπόν εξίσου επικίνδυνους, όλους εκείνους που παρασύρουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν απόψεις κατά τα συμφέροντα και τις πεποιθήσεις τους, με εκείνους των οποίων τη συμπεριφορά δεν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε.

Εμείς σαν παναθηναϊκοί θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και σεβάστηκαν την φιλοξενία μας και, καταδικάζοντας τα γεγονότα του περασμένου διημέρου, να ζητήσουμε συγγνώμη από την τοπική κοινωνία για την αναστάτωση που προκλήθηκε καθώς και το ότι δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε τα όσα συνέβησαν παρά τις προσπάθειές μας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της με διάφορους τρόπους και ενέργειες, όπως κάναμε πάντα και στο παρελθόν είτε αυτό είναι αιμοδοσία είτε συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού είτε με τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις για το καλό του νησιού μας.

Κλείνοντας να ζητήσουμε και πάλι συγγνώμη από τους συμπολίτες μας που ήρθαν σε δύσκολη θέση το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το