Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χορήγηση ηλεκτρονικών μέσων σε κάθε μαθητή ζητά από την Κεραμέως ο ΣΕΠΕ Λήμνου
Χορήγηση ηλεκτρονικών μέσων σε κάθε μαθητή ζητά από την Κεραμέως ο ΣΕΠΕ Λήμνου
08.04.2020 | 20:53

Χορήγηση ηλεκτρονικών μέσων σε κάθε μαθητή ζητά από την Κεραμέως ο ΣΕΠΕ Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου και τους διευθυντές των σχολείων απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με την οποία ζητά τη χορήγηση ηλεκτρονικών μέσων σε κάθε μαθητή για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες» από την καταγραφή των αναγκών σε μέσα τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

«Τα χρονικά όρια που θέτει το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιαδήποτε καταγραφή. Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες.

Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές. Αυτό είναι κοροϊδία! Οι Δ/νσεις άμεσα, αλλά και οι Δ/ντες να δώσουν τα στοιχεία όλων των μαθητών των σχολείων προς το Υπουργείο.

Το αίτημα που εδώ και μέρες έχουν διατυπώσει δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, είναι σαφές: Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα (χθες) τη χορήγηση ενός tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018