Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Βουλή το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου για ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού
ikteo limnou
Στη Βουλή το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου για ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού
25.05.2020 | 13:33

Στη Βουλή το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου για ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Οι βουλευτές Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, με την οποία ζητούν να υπάρξει ένας ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ).

Η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
κ. ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗ
κ. ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ


Κύριοι, Κυρία
Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε και την δική μας άποψη για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης - που μας αιφνιδίασε δυσάρεστα - να διαχωρίσει και να σπείρει τον διχασμό με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη σύσταση δυο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού διαχωρίζοντας την κατηγορία Δ.Ε βοηθών νοσηλευτών από τον νοσηλευτικό κλάδο.

Όλα αυτά τα χρόνια – από την δημιουργία σύστασης του ΕΣΥ έως και σήμερα – το μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλευτών που υπηρετούσε και συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας ανήκει στην κατηγορία Δ.Ε. βοηθών νοσηλευτών και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με τους ΠΕ και ΤΕ χωρίς φυσικά να εξελίσσεται επαγγελματικά. Απογευματινά, νύχτες, Σαββατοκύριακα και Γιορτές οι Δ.Ε. βοηθοί νοσηλευτές εργάζονται πολλές φορές μόνοι στην βάρδια αλλά με απόλυτη επαγγελματική επάρκεια, ασκώντας πλήρη και υπεύθυνα νοσηλευτικά καθήκοντα και έχουν σαν κοινό αντικείμενο την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, σηκώνοντας στην πλάτη τους βάρη και άγχη που δεν τους αναλογούν. Πάντα δίπλα στους λιγοστούς γιατρούς που πλέον απόμειναν στο Νοσοκομείο μας, το οποίο στέκει και λειτουργεί ακόμη χωρίς Διοικητή χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο για να προχωρήσει και να πάρει αποφάσεις για τα τρέχοντα, επείγοντα και λειτουργικά θέματα που προκύπτουν αλλά και με σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε βασικές ειδικότητες για την ασφαλή λειτουργία του.

Η νοσηλευτική υπηρεσία ενιαία και συνεργαζόμενη άψογα, προσπαθεί να κρατήσει λειτουργικά την μοναδική υγειονομική μονάδα που υπάρχει στο νησί, το Νοσοκομείο μας. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί Π.Ε. Τ.Ε και Δ.Ε. νοσηλευτές και με βάση πάντα στην ενότητα της νοσηλευτικής κοινότητας, λόγω του ιδιαίτερου επαγγελματικού και κοινωνικού της ρόλου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι είναι άδικο να εξαιρεθούν από τον κλάδο της νοσηλευτικής υπηρεσίας εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει «πέραν των δυνάμεων τους» τόσα χρόνια (μερικοί από μας έχουν συμπληρώσει ήδη τα τριανταπέντε χρόνια στην υπηρεσία).
Όταν πριν λίγο καιρό καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοιού, όταν γίναμε ήρωες, όταν λάβαμε από όλον τον κόσμο απλόχερα τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστώ, κανένας δεν είπε ότι οι Δ.Ε. βοηθοί Νοσηλευτές δεν ανήκουν στην νοσηλευτική υπηρεσία. Όλοι είμασταν και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή και παλεύουμε για την υγεία χωρίς κανένα δισταγμό και κανένα διαχωρισμό.

Η κοινωνία δεν χειροκρότησε πτυχία και τίτλους αλλά την προσφορά και την αυταπάρνηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο σύνολό τους. Τώρα που θεωρητικά πέρασε ο μεγάλος κίνδυνος άλλαξε κάτι; Γιατί γίνεται αυτός ο διαχωρισμός γιατί απαξιώνετε τους βοηθούς νοσηλευτές; Σκέφτεστε καθόλου τις συνέπειες από την εφαρμογή του; Σε ότι αφορά το νοσοκομείο μας οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Με μια ιατρική υπηρεσία που λειτουργεί οριακά και μια διχασμένη νοσηλευτική υπηρεσία (αν αποχωρήσουν από αυτήν οι 50 βοηθοί νοσηλευτές Δ.Ε) η οποία δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, πως θα κρατηθεί το Νοσοκομείο μας, πως θα μπορέσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται οι κάτοικοι αυτού του νησιού;
Θέλουμε να ζητήσουμε να πάρετε θέση και να μας υποστηρίξετε ενάντια στην άδικη και διχαστική αυτή απόφαση της κυβέρνησης.
Θέλουμε να ενημερωθεί και όλος ο Λημνιακός λαός για την κατάσταση που θα βρεθεί το Νοσοκομείο μας μετά την εφαρμογή της εν λόγω Π.Ν.Π

Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου

Με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του
Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. –Κ.Υ.Λήμνου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018