Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Προς δημοπράτηση οι παραλίες | - 60% η τιμή εκκίνησης σε σχέση με πέρυσι (audio)
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Λήμνος: Προς δημοπράτηση οι παραλίες | - 60% η τιμή εκκίνησης σε σχέση με πέρυσι (audio)
26.05.2020 | 13:25

Λήμνος: Προς δημοπράτηση οι παραλίες | - 60% η τιμή εκκίνησης σε σχέση με πέρυσι (audio)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με -60% στις περσινές τιμές εκκίνησης για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας, δηλαδή στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και στους διαγωνισμούς για την εκμίσθωση τμημάτων παραλιών για να λειτουργήσουν καντίνες και ομπρέλες - ξαπλώστρες, ξεκινά τις διαδικασίες για το ερχόμενο καλοκαίρι ο Δήμος Λήμνου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι διαγωνισμοί για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες θα ολοκληρωθούν αρχές Ιουλίου και μέχρι τότε θα έχει χαθεί το μισό καλοκαίρι για τους επιχειρηματίες, που ούτως ή άλλως θα τα βγάλουν δύσκολα πέρα αυτή την σεζόν.

Βέβαια όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Χριστοφιδέλης, μιλώντας για το θέμα στον FM100, οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και ο Δήμος δεν μπορεί να τις επισπεύσει.

Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση, γιατί δεν θα δημοπρατηθεί η παραλία Μικρό Φαναράκι, ανέφερε πως φέτος πρόκειται να λειτουργήσει ιδιωτική επιχείρηση και όπως ορίζει ο νόμος έχει δικαίωμα να εκμεταλλευτεί ο ίδιος το σημείο της παραλίας που είναι μπροστά από την επιχείρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν κάποιος αιτηθεί να μισθώσει σημείο της παραλία δεν υπάρχει τρόπος να γίνει.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοφιδέλης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018