Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου
pame boreio aigaio

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου
28.05.2020 | 18:59

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Λήμνου κατέθεσαν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σε προηγούμενη ερώτησή μας στις 18 Οκτωβρίου 2019 (αριθ. πρωτ. 1342), αναλύαμε τα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και ζητούσαμε την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού. Τα προβλήματα του νοσοκομείου της Λήμνου επικεντρώνονται στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στην απουσία διοικητή.

Οι φορείς της Λήμνου έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Στο νοσοκομείο της Λήμνου είναι ανάγκη να προκηρυχθούν θέσεις παθολόγου, καρδιολόγου, γενικού χειρουργού και αναισθησιολόγου.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η έλλειψη επαρκών κινήτρων για εργασία σε ένα νησί σαν τη Λήμνο, έχει κάνει ορισμένες προκηρύξεις θέσεων γιατρών να αποβούν άγονες. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο ζήτημα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να αξιοποιήσει το σχετικό πόρισμα του Υπουργείου επί της προηγούμενης ηγεσίας του που πρότεινε ένα σύστημα κινητροδότησης για εγκατάσταση γιατρών στην παραμεθόριο.

Παρότι το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου έχει αποδεσμευτεί διοικητικά από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να εφαρμόσει τον νόμο και να ορίσει διοικητή και διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο Λήμνου, ώστε με τη νέα ηγεσία να μπορέσει το νοσοκομείο να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων που σωρεύονται.

Σε πρόσφατη επιστολή τού έπαρχου Λήμνου προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας υπογραμμίζεται πως το νοσοκομείο αφέθηκε "ακέφαλο και υπο-στελεχωμένο" και ζητείται η παρέμβαση της κυβέρνησης για να προστατευτεί η ιατρική περίθαλψη ενός νησιού 17.000 κατοίκων και πολλαπλάσιων τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που φαίνεται πως τιμωρείται για τη γεωγραφική του απομόνωση και την κρίσιμη στρατηγική του θέση για την άμυνα της πατρίδας μας. 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πότε σκοπεύει να ορίσει Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου;

2) Πώς προτίθεται να καλύψει τις χρονίζουσες ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λύσει το πρόβλημα των κινήτρων για την εγκατάσταση γιατρών σε απομακρυσμένες περιοχές;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μπουρνούς Ιωάννης
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Ζαχαριάδης Κώστας
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Σάκης
Πούλου Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σπίρτζης Χρήστος
Φάμελλος Σωκράτης
Φωτίου Θεανώ».

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018