Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγκυροβόλησε χθές το εντυπωσιακό «Seabourn Odyssey» (mp3)
Αγκυροβόλησε χθές το εντυπωσιακό «Seabourn Odyssey» (mp3)
05.08.2013 | 19:06

Αγκυροβόλησε χθές το εντυπωσιακό «Seabourn Odyssey» (mp3)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αγκυροβόλησε χτες το πρωί γύρω στις 11, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey, με 850 ξένους τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Τούρκους. Το κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο το απόγευμα, για επταήμερη εκδρομή στα ελληνικά νησιά και με κατάληξη στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το κρουαζιερόπλοιο, κατέβηκαν και προσέγγισαν το νησί, με βοηθητικές λέμβους, γύρω στα 500 άτομα. Τα 150 απ αυτά, συμμετείχαν σε οργανωμένες εκδρομές, ενώ τα υπόλοιπα περιηγήθηκαν στην πόλη της Μύρινας.

Οι οργανωμένες εκδρομές, περιελάμβαναν ξενάγηση στην Πολιόχνη, στο Μούδρο, στο Συμμαχικό Νεκροταφείο και σε ιδιωτικό οινοποιείο. Μάλιστα, κάποιοι από τους τουρίστες εντόπισαν στην επίσκεψή τους στο Συμμαχικό νεκροταφείο, μακρινούς συγγενείς, που έχουν ταφεί εκεί και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, ήταν άκρως συγκινητικές.

Κάποιοι, προτίμησαν να κάνουν το θαλάσσιο διάπλου του νησιού, ενώ άλλοι επέλεξαν την μοναδική εμπειρία, του να κάνεις εκδρομή "τζιπ safari" στη Λήμνο. Ατένησαν το νησί από το ύψωμα του Αγίου Αθανασίου, μύρισαν και μάζεψαν θυμάρι, εντυπωσιάστηκαν από την πρωτοφανή έρημο της Λήμνου δίπλα στη θάλασσα (αμμοθίνες), έκαναν μπάνιο στην παραλία στο Γομάτι και γεύτηκαν απολύτως και αποκλειστικά τοπικές σπεσιαλιτέ.

Από την άλλη, όσοι δεν προτίμησαν τις οργανωμένες εξορμήσεις, κινήθηκαν πεζοί στους δρόμους και στα στενά παραδοσιακά σοκάκια της Μύρινας. Εντυπωσιάστηκαν απο τη γραφικότητα και την αυθεντικότητα των εικόνων που προσφέρει το νησί, αλλά δυσαρεστήθηκαν όταν έφυγαν άπραγοι και νηστικοί, αφού στις ταβέρνες και στα εστιατόρια που επισκέφθηκαν, δεν ήταν δυνατή η πληρωμή με πιστωτική κάρτα. Έτσι, επέστρεψαν στο κρουαζιερόπλοιο για να γευματίσουν...

Τα περισσότερα καταστήματα της Μύρινας, πλην των τουριστικών, ήταν κλειστά, πράγμα που σχολιάστηκε δυσμενώς.

Εντωμεταξύ, μεγάλο και δυστυχώς δισεπίλυτο, φαίνεται πως παραμένει το θέμα της ασφάλειας του λιμανιού της Μύρινας. Το λιμάνι της Μύρινας, θεωρείται μη ασφαλές, από τη στιγμή που δεν τηρούνται και δεν εφαρμόζονται σ αυτό, οι προδιαγραφές του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων από έκνομες ενέργειες (ISPS code).

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι πλοίαρχοι των κρουαζιερόπλοιων αρνούνται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και όχι τα μεγάλα βυθίσματα των πλοίων, (αποτελεί βέβαια κι αυτό πρόβλημα, αλλά αλλά όχι το μοναδικό ούτε το κυρίαρχο), επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό και προς τα Μ.Μ.Ε.

Το γεγονός όμως, ότι τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν στο λιμάνι, αφενός αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, για τις εταιρείες που διοργανώνουν εκδρομές κρουαζιέρας, να συμπεριλάβουν την Λήμνο στο πρόγραμμα τους, και αφετέρου από όσα κρουαζιερόπλοια καταφέρνουν να αγκυροβολήσουν αρόδο ανοιχτά του λιμανιού, μεγάλο μέρος των τουριστών, αποφεύγει να επιβιβαστεί στις βοηθητικές λέμβους για να φτάσει στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα μεγάλο μέρος, των εν δυνάμει εσόδων στην τοπική οικονομία.

Παράλληλα, η μη προσαρμογή και ευθυγράμμιση, στούς ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας λιμένων, ήδη έχει επιφέρει την επιβολή υψηλών προστίμων στο Λιμενικό Ταμείο Λήμνου.

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, λοιπόν, η κρουαζιέρα συνεχίζει να καταγράφει μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, προσφέροντας πάνω από 315.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελεί και μια καθόλου αδιάφορη τονωτική ένεση στον οικονομικό κύκλο μιας τοπικής αγοράς, αφού απευθύνεται σε τουρισμό υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey, το εισιτήριο στην πιο οικονομική καμπίνα, φτάνει τα 2.000 € κατ' άτομο, ενώ σε μια μέση οικονομικά σουίτα, το εισιτήριο κοστολογείται στα 25.000 € κατ' άτομο.

Από το περιβόητο succes story, για το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας πείσει ο πρωθυπουργός, το μοναδικό αληθινό κομμάτι επιτυχίας, αφορά στον τουρισμό, με τις αφίξεις ξένων τουριστών, να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στον αντίποδα, ο εσωτερικός τουρισμός συνεχίζει την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας των Ελλήνων.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας θα μπορούσε να ήταν μια κάποια λύση. Γιατί αρνούμαστε να ανταποκριθούμε, με την ίδια ταχύτητα που ανταποκρίνονται άλλοι προορισμοί, στις προκλήσεις της εποχής;

 

Ακούστε εδω την συνομιλία που είχαμε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα & Ανάθεμα", με τον κ. Χρήστο Κωστάκη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Μελέτης και Ασφάλειας Λιμένων Ocean Group για το θέμα του μη ασφαλούς λιμένα της Μύρινας.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018