Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση Χατζηδιαμαντή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. | Στο προσκήνιο ξανά το πρόβλημα των αγριοκούνελων

banner roots

Συνάντηση Χατζηδιαμαντή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. | Στο προσκήνιο ξανά το πρόβλημα  των αγριοκούνελων
09.08.2013 | 13:26

Συνάντηση Χατζηδιαμαντή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. | Στο προσκήνιο ξανά το πρόβλημα των αγριοκούνελων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Χθές  Πέμπτη 8 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντής μετέβη στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

 

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των αγριοκούνελων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκτέθηκαν αναλυτικά στον υπουργό οι συνέπειες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, μετά και τις ατελέσφορες προσπάθειες λύσης του μεγάλου αυτού προβλήματος. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης και όχι άλλες αποσπασματικές ενέργειες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου, η οποία και προβλέπει μια δέσμη μέτρων για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε αναλυτικά η έλλειψη εγγειοβελτιωτικών έργων στο νησί, τόσο σε ότι αφορά την αναγκαιότητα κατασκευής φραγμάτων, όσο και την προώθηση έργων αναδασμού, αρχής γινόμενης από την περιοχή της Ατσικής. Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα βελτίωσης βοσκοτόπων, η επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του οποίου θα επεκταθεί άμεσα με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε αναλυτικά την συνολική εικόνα της αγροτικής παραγωγής στο νησί, ενώ επεσήμανε την ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων ενόψει της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες των νησιών.

Έπειτα ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετικά σημαντική συνεργασία του Δήμου Λήμνου με το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα αποτελέσματα που ήδη αυτή έχει.

Τέλος ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου, να επισκεφτεί τη Λήμνο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά τη προγραμματισμένη ΔΕΘ, προκειμένου να εξεταστούν επιτόπου όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel