Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μανωλόπουλος: «Το εγχείρημα "Ήφαιστος" βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική»

banner roots

Μανωλόπουλος: «Το εγχείρημα "Ήφαιστος" βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική»
20.06.2020 | 12:10

Μανωλόπουλος: «Το εγχείρημα "Ήφαιστος" βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Για όλους και για όλα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή του Σταύρου Χονδροθύμιου, του Νίκου Ζέρβα και του Δημήτρη Κοντού ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο 49χρονος τεχνικός ανέφερε ότι το εγχείρημα του Ήφαιστου Λήμνου βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική, ενώ ήταν πολύ άσχημη η μέρα που ανακοινώθηκε το τέλος του από την Basket League.

Παράλληλα, είπε ότι ο Γιώργος Βόβορας είναι ένας πολύ καλός προπονητής μπάσκετ, ενώ ξεκαθάρισε ότι είχε συμφωνήσει με τον Ρικ Πιτίνο για να εργαστεί στο πλευρό του στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:
- Για τον Ήφαιστο Λήμνου: «Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μια πολύ άσχημη μέρα για μένα. Δεν ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Μιλούσα καθημερινά με την οικογένεια Μπούμπουρα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το να μην υπάρχει πια αυτή η ομάδα είναι πολύ στενάχωρο. Η ομάδα έπαιξε στην Α1 με μεγάλη προσπάθεια. Το ξεκίνησε η οικογένεια Μπούμπουρα. Το εγχείρημα βασίστηκε στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Πετύχαμε κάτι παραπάνω από τους στόχους μας. Θα έχουμε να το θυμόμαστε γιατί δεν θα υπάρχει πια αυτή η ομάδα. Δεν φταίει όμως αυτή η οικογένεια».

- Για την προσπάθεια που έγινε στη Λήμνο από την οικογένεια Μπούμπουρα: «Αγαπάνε πάρα πολύ το μπάσκετ, αλλά και τη Λήμνο, γι’ αυτό και το έκαναν. Ήθελαν να φέρουν την ομάδα στη Λήμνο, στον τόπο καταγωγής τους. Είναι πανέμορφο νησί. Πίστευα αρχικά ότι είναι μόνο για φαντάρους! Έχει καταπληκτικές παραλίες, πολύ φιλόξενους ανθρώπους. Έκανα φίλους, μέχρι και συγγενείς βρήκα, που δεν ήξερα. Ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα. Κάποιοι άνθρωποι, όπως ο Δήμος ή το κράτος, έπρεπε να στηρίξουν αυτή την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποχώρησε μέχρι και το Ρέθυμνο, που έχει ιστορία. Το καλό που αφήνει αυτή η ομάδα είναι οι ακαδημίες. Είχαμε 250 παιδιά φέτος. Η οικογένεια αφήνει ένα πανέμορφο γήπεδο. Το προηγούμενο γήπεδο ήταν… παράγκα!».

- Για την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών: «Μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό και όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό. Μπακαλίστικα τα έξοδα για μια ομάδα μπάσκετ της Α1 είναι το μπάτζετ επί δύο. Σκεφτείτε ότι στη Λήμνο τα έξοδα είναι επί τρία. Τα εισιτήρια είναι πανάκριβα. Το δεύτερο πιο ακριβό εισιτήριο στην Ελλάδα ήταν το Αθήνα-Λήμνος και Λήμνος-Αθήνα. Είχαμε πολύ δυνατό ιατρικό τιμ, αλλά ήταν στην Αθήνα. Είχαμε ένα παιδί που έτρεχε για όλα. Δεν υπήρχε στο νησί ούτε τομογράφος. Οι παίκτες έπρεπε να πάνε στην Αθήνα για να κάνουν μαγνητική. Συν ότι έπρεπε να δώσουμε κάτι παραπάνω για να πείσουμε τους παίκτες να έρθουν στη Λήμνο. Το να πας να παίξεις στη Λάρισα, είναι… οδύσσεια. Σκεφτείτε ότι παίζαμε το Σάββατο το μεσημέρι στη Λάρισα και φτάσαμε Παρασκευή στη μία το βράδυ! Εμείς όμως περνούσαμε καλά».

- Για το μέλλον του: «Πριν από δύο χρόνια είπα το “ναι” στον Ήφαιστο, γιατί με άγγιξε ο τρόπος που μίλησαν για την ομάδα, αν και είχα πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Αν θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά, πρέπει να κοιτάξεις και στο εξωτερικό».

- Για το ενδιαφέρον από ομάδα του ΝΒΑ: «Υπήρχε, αλλά πλέον δεν υπάρχει».

- Για το αν θα συνεργαζόταν με τον Πιτίνο στην Εθνική ομάδα: «Είχα μιλήσει με τον κόουτς Πιτίνο. Εκείνος το θεωρούσε δεδομένο. Δεν είχα μιλήσει με την ομοσπονδία. Αν ο κόουτς έρθει για το προολυμπιακό, θεωρώ ότι θα είμαι μαζί του».

- Για τον Γιώργο Βόβορα: «Ο Βόβορας είναι φίλος μου και δεν ξέρω αν θα είμαι αντικειμενικός. Είχαμε άριστη συνεργασία στον Παναθηναϊκό. Του έστειλα συγχαρητήρια. Του αξίζουν τα καλύτερα. Είναι ένας κανονικός προπονητής μπάσκετ και πολύ καλός. Του άξιζε αυτή η ευκαιρία. Πλέον θα εξαρτηθεί από το πως θα το επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με νέα δεδομένα. Να μιλήσει ο Γιώργος και η ομάδα για το ποιοι είναι οι στόχοι. Να υπάρχει μια ειλικρίνεια. Να ξέρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού τι να περιμένει».

- Για τη στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού: «Από τη στιγμή που βγαίνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού και το λέει, είναι πολύ σημαντικό. Αυτά είναι τα δεδομένα για φέτος. Πρέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Αν περιμένουν όλοι ότι θα πάει Final Four του χρόνου, τότε θα υπάρχει πίεση. Πρέπει να δώσουν χρόνο στον Βόβορα και στην ομάδα».

- Για τους Έλληνες προπονητές: «Όλοι οι Έλληνες προπονητές που έχουν πάει στο εξωτερικό, έχουν πετύχει. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές, που αξίζουν ευκαιρίες».

- Για τη διαφαινόμενη φυγή του Καλάθη από τον Παναθηναϊκό και τον επόμενο ηγέτη της ομάδας: «Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο, αλλά με την προσωπικότητα. Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες. Ο Καλάθης ήταν μια τεράστια προσωπικότητα που στα δύσκολα έβγαινε μπροστά. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει τον καινούριο ηγέτη του. Μπορούμε να το συζητάμε μέρες. Είναι ένα χτίσιμο για να βρει τον ηγέτη του. Μπορεί να το κάνει ο Παπαπέτρου».

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το