Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Καμπανάκι» από τον Δήμο Λήμνου: Μην πετάτε αντικείμενα στις τουαλέτες
afoi poriazi
«Καμπανάκι» από τον Δήμο Λήμνου: Μην πετάτε αντικείμενα στις τουαλέτες
22.06.2020 | 20:11

«Καμπανάκι» από τον Δήμο Λήμνου: Μην πετάτε αντικείμενα στις τουαλέτες

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την προσοχή των δημοτών εφιστά με ανακοίνωση ο Δήμος Λήμνου, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε αύξηση στις ποσότητες αντικειμένων που έχουν απορριφθεί στο δίκτυο αποχέτευσης, όπως χαρτιά, αντισηπτικά υγρομάντιλα, γάντια μιας χρήσης κτλ.

Καθότι τα απορρίμματα αυτά δεν διασπώνται, και σε συνδυασμό με λίπη και λάδια, μπορούν να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, στα αντλιοστάσια και στις εγκαταστάσεις της αποχέτευσης, ενώ επιβαρύνουν το περιβάλλον, σημειώνει ο Δήμος του νησιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Παρακαλούνται οι χρήστες του δικτύου αποχέτευσης να μην απορρίπτουν σε αυτό αντικείμενα όπως χαρτί υγείας, μωρομάντιλα, χαρτιά από ρολά κουζίνας, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα ή αντισηπτικά υγρομάντιλα, γάντια μιας χρήσης κλπ.

Το τελευταίο διάστημα οι ποσότητες των αντικειμένων αυτών που απορρίπτονται στην τουαλέτα αυξάνονται και χρειάζεται άμεσα τα συνεργεία του Δήμου να παρεμβαίνουν προκειμένου να καθαρίζουν τις αντλίες παράλληλα και με την λειτουργία του δικτύου.

Τα προϊόντα αυτά δεν διασπώνται και σε συνδυασμό με λίπη και λάδια μπορούν να προκαλέσουν εμφράξεις στις σωληνώσεις, στα αντλιοστάσια και στις εγκαταστάσεις της αποχέτευσης, ενώ επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018