Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να μη χαθεί καμία οργανική θέση
pame boreio aigaio

xaritakis wide

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να μη χαθεί καμία οργανική θέση
25.06.2020 | 20:51

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να μη χαθεί καμία οργανική θέση

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

«Όχι στην απαξίωση μαθημάτων - Να μη χαθεί καμία οργανική θέση.

Να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα και κλάδους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, (νόμοι Φίλη-Γαβρόγλου), για περικοπές εκπαιδευτικών μέσω συγχώνευσης τμημάτων και μαθημάτων με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανακοίνωσε τα νέα ωρολόγια προγράμματα σε Γυμνάσια και Λύκεια που σε καμιά περίπτωση δεν στοχεύουν στην ολόπλευρη και ουσιαστική μόρφωση των μαθητών. Προχωρά σε αντιεπιστημονικές αλλαγές καταργώντας ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα και κλάδους από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Τα μαθήματα της Οικιακής Οικονομίας, των Τεχνών και των Κοινωνικών Επιστημών πρακτικά εξαϋλώνονται. Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου και της μουσικής θα παρέχονται πια μόνο από τα φροντιστήρια.

Το αποτέλεσμα θα είναι χιλιάδες μόνιμοι συνάδελφοι να βρεθούν μες το καλοκαίρι υπεράριθμοι και πλεονάζοντες, αφού με εντολή του Υπουργείου Παιδείας τα Υπηρεσιακά Συμβούλια προχωράνε σε επανατοποθετήσεις. Ταυτόχρονα, οι αναπληρωτές των ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν φέτος στα μαθήματα που καταργούνται, οδηγούνται στην απόλυση και στη μόνιμη έξοδο τους από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Λέσβου, στη συνεδρίαση της 18-6-2020, απέρριψε τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, για αναγνώριση των οργανικών κενών στις ειδικότητες του Φυσικού στο ΓΕΛ Μούδρου, του Βιολόγου στο ΓΕΛ Μύρινας και του Γεωλόγου στο Γυμνάσιο Μύρινας, επικαλούμενη τη “νομιμότητα”. Δηλαδή, τη νομιμότητα που απορρέει από τους αντιεκπαιδευτικούς, αντιεπιστημονικούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ποιες ήταν οι συνέπειες αυτής της «νομιμότητας» τη σχολική χρονιά που διανύουμε: στο ΓΕΛ Μούδρου τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας ξεκίνησαν να διδάσκονται στα μέσα του Νοέμβρη, η δε Χημεία από Φυσικό και όχι από Χημικό, ενώ η Βιολογία άρχισε να διδάσκεται τον Οκτώβρη! Στο ΓΕΛ της Μύρινας, οι μαθητές της Α΄ και Β’ Λυκείου ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ οι της Γ’ Λυκείου, που αυτές τις μέρες εξετάζονται στις Πανελλήνιες, δεν είχαν καθηγητή να τους το διδάξει για ένα πολύ μεγάλο διάστημα της φετινής χρονιάς! Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν οι προειδοποιήσεις της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, που και πέρσι έκρουσε έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου, είχαν εισακουστεί από τη ΔΔΕ Λέσβου. Δυστυχώς, η ΔΔΕ Λέσβου και τότε, όπως και σήμερα, απέρριψε τις προτάσεις της ΕΛΜΕ, με αποτέλεσμα την σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβρη να έχουμε τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα. Με βάση την ανακοίνωση των κενών από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου, αυτή τη στιγμή σε κανένα από τα σχολεία της περιοχής της Μύρινας δεν προβλέπεται να εργαστεί Βιολόγος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διδασκαλία του μαθήματος, που είναι και πανελληνίως εξεταζόμενο, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα βρει το ΓΕΛ Μούδρου χωρίς Φυσικό για τα μαθήματα προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου.

Όπως προαναφέρθηκε, τις προτάσεις της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Σχολείων τη χρονιά που ακολουθεί, απέρριψε το ΠΥΣΔΕ Λέσβου κατά πλειοψηφία. Ο μόνος που διαχώρισε τη θέση του υπερψηφίζοντας τις θέσεις της ΕΛΜΕ ήταν ο αιρετός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο, αλλά ούτε και μας κάνει εντύπωση, ότι από τα 4 μέλη της πλειοψηφίας, που απέρριψαν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών, οι τρεις είναι διορισμένοι στο ΠΥΣΔΕ (από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά παραμένουν και με την κυβέρνηση της ΝΔ), ενώ το 4ο μέλος είναι ο αιρετός της ΔΑΚΕ που υποτίθεται ψηφίστηκε από τους συναδέλφους για να στηρίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και όχι για να λειτουργεί ως ένα ακόμη διορισμένο από την κυβέρνηση μέλος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτή η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Λέσβου, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια υπάρχουν για να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των Κυβερνήσεων. Γίνεται πλέον φανερό ότι για μας τους εκπαιδευτικούς μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική συσπείρωση στα σωματεία μας, το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ο αγώνας. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, συνολικά οι εργαζόμενοι να βάλουμε φρένο στην πολιτική που υποβαθμίζει το σχολείο.

- Όλες και όλοι την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στις 13:00μμ στην κινητοποίηση στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου.

- Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων.

- Να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν ολόκληρα διδακτικά αντικείμενα και κλάδους!

- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

- 20 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 μαθητές στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις. Επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου. Επαναφορά του ωραρίου των υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων. Κατάργηση της Γ’ ανάθεσης.

- Όχι στις συμπτύξεις και το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.

- Ριζικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, που θα προωθούν την επιστημονική σκέψη, την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών και όχι τη μονομέρεια, την αποσπασματικότητα και την στείρα αποστήθιση!».

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018