Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε δύο σχολικές μονάδες της Λήμνου η πιλοτική εφαρμογή των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων»
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Σε δύο σχολικές μονάδες της Λήμνου η πιλοτική εφαρμογή των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων»
14.07.2020 | 11:12

Σε δύο σχολικές μονάδες της Λήμνου η πιλοτική εφαρμογή των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία ορίζονται 218 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά́ και Γυμνάσια για την εφαρμογή́ της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Στις 218 σχολικές μονάδες συγκαταλέγονται, από τη Λήμνο, το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας – Μποβολέτειο καθώς και το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης».

Όπως αναφέρει σχετικά η Διεύθυνση του σχολείου του Μούδρου: «Το Γυμνάσιο Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" είναι το ένα από τα δύο σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης Λέσβου στο οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2020-2021 το πρόγραμμα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην πιλοτική προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής - ανακαλυπτικής μάθησης.

Στόχος είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου προγράμματος με δομή Ανοικτών, Ζωντανών Προγραμμάτων Σπουδών και Διαδικασιών.

Ελπίζουμε ότι η μακρόχρονη πορεία του Γυμνασίου Μούδρου στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, καθώς και η έμφαση που ανέκαθεν δίναμε στην διερευνητική μάθηση, στην ενσυναίσθηση και την αυτενέργεια των μαθητών να αποτελέσουν τα εχέγγυα για την επιτυχή ευόδωση του πιλοτικού αυτού προγράμματος».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018