Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Βυθίστηκε τελικά το ιστιοφόρο τους επιβάτες του οποίου έσωσε το Aqua Blue

xaritakis wide

Βυθίστηκε τελικά το ιστιοφόρο τους επιβάτες του οποίου έσωσε το Aqua Blue
26.07.2020 | 11:21

Βυθίστηκε τελικά το ιστιοφόρο τους επιβάτες του οποίου έσωσε το Aqua Blue

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τέσσερις επιβάτες ενός ιστιοφόρου, το οποίο έβαζε νερά, έσωσε εχθές το πλοίο Aqua Blue, την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος. Το ιστιοφόρο με βάση την ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής τελικά βυθίστηκε.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω εισροής υδάτων στο Ι/Φ σκάφος «ΚΑΛΕΕΣΙ» με τέσσερις (04) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Καρύστου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Λαυρίου και Καρύστου εφαρμόζοντας το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Κ. 110 καθώς και το παραπλέον Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» Ν.Π. 12393, το οποίο περισυνέλεξε τους τέσσερις επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους, καλά στην υγεία τους.

Οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και στη συνέχεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στο λιμένα Λαυρίου.

Το «ΚΑΛΕΕΣΙ» σημαίας Μ. Βρετανίας βυθίστηκε, ενώ από την βύθιση δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018