Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με τον Γ. Μπουρνού συναντήθηκε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου
Με τον Γ. Μπουρνού συναντήθηκε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου
03.08.2020 | 12:47

Με τον Γ. Μπουρνού συναντήθηκε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με το σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων της Λήμνου συναντήθηκε στη Μύρινα ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου και να τα προωθήσει στη Βουλή. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα από τη Διοίκηση του Σωματείου και συζητήθηκε η ανάγκη για ελέγχους στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών. 

Ο κος Μπουρνούς εξέφρασε τον φόβο του για την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από την Κυβέρνηση και για την αύξηση των προβλημάτων στον τουριστικό τομέα. Έδωσε την υπόσχεση να προωθήσει τα ζητήματα στη Βουλή και δεσμεύτηκε για την επίλυσή τους.

Στη συζήτηση συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του Σωματείου, Δέσποινα Καμπουροπούλου, ο αντιπρόεδρος, Διαμαντής Φαρμάκης και το μέλος της Διοίκησης, Αθηνά Κεραμίδη. 

IMG 20200731 104115

Μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:

"Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στη Λήμνο, όπως και στη Λέσβο και πανελλαδικά. Πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι περνάνε το καλοκαίρι με μηδενικό εισόδημα, αφού περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, ενώ όσοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων αναρωτιούνται ποιά θα είναι η τύχη τους το φθινόπωρο.

Για όσους εργάζονται, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να διασφαλίσουν ότι τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τη σεζόν δουλεύοντας σε ασφαλείς συνθήκες, ειδικά τώρα που παρατηρείται έξαρση στα κρούσματα και μάλιστα στα εισαγόμενα κρούσματα.

Όλα αυτά τα προβλήματα τα έχουμε ήδη αναδείξει με πληθώρα ερωτήσεων από την αρχή κιόλας του lockdown μέχρι σήμερα. Την επόμενη περίοδο θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των εργαζομένων στον τουρισμό, διεκδικώντας και αυτός ο κλάδος να προστευθεί όπως πρέπει από τους υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον χειμώνα που έρχεται".

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018