Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γνωρίστε τον Cpt του Aqua Blue Βαγγέλη Ρούπακα | H ήρεμη δύναμη της Ακτοπλοΐας

banner roots

Γνωρίστε τον Cpt  του Aqua Blue Βαγγέλη Ρούπακα |  H ήρεμη δύναμη της Ακτοπλοΐας
03.08.2020 | 13:59

Γνωρίστε τον Cpt του Aqua Blue Βαγγέλη Ρούπακα | H ήρεμη δύναμη της Ακτοπλοΐας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Arxipelagos ακολούθησε τον Καπτά Βαγγέλη με το Aqua Blue, στο δρομολόγιο της άγονης γραμμής από Λαύριο μέχρι Καβάλα, με ενδιάμεσα λιμάνια τον Άη Στράτη και τη Λήμνο

Στη γέφυρα του Aqua Blue της Seajets γνωρίσαμε τον Πλοίαρχο του, Cpt Βαγγέλη Ρούπακα, με καταγωγή από τα Μέθανα και απόφοιτο της Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου.

Ξεκίνησε ως ναύτης και αργότερα ως δόκιμος σε κοντεινεράδικο της Costamare και αμέσως μετά στην ακτοπλοΐα, στο Εξπρές Αθηνά και Εξπρές Αφροδίτη όπου και αποκόμισε πολλά στοιχεία από τους παλιάς κοπής Καπετάνιους αυτών: Cpt Τάσος Τρέσσος, Γιώργος Περουλάκης, Ανδρέας Νάζος, Γιώργος Κολυδάς, Βασίλης Πασχάλης τους θεωρεί τους πρώτους του δασκάλους.

Cpt Βαγγέλης Ρούπακας η ήρεμη δύναμη της Ακτοπλοΐας 10, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσηςΑργότερα από το 2001, ως Ανθυποπλοίαρχος θήτευσε στην εταιρεία Γουλανδρή και από το 2004 ξανά στην ακτοπλοΐα, με τα πλοία της Hellas Ferries μετέπειτα Hellenic Seaways. Εξπρές Απόλλων, Εξπρές Αθηνά, Εξπρές Αφροδίτη, Εξπρές Πήγασος και Νήσος Μύκονος ήταν μερικά από αυτά. Ως Υποπλοίαρχος και Ύπαρχος συνέχισε στην ίδια εταιρεία Hellenic Seaways, στα Εξπρές Σαντορίνη, Νήσος Μύκονος και Νήσος Χίος.

Πρωτοπλοιάρχησε στο Εξπρές Σαντορίνη παραλαμβάνοντας από τον Cpt Στέφανο Παπαδόπουλο, τον οποίο θεωρεί πατέρα του όντας ο πρώτος που του έδωσε και εμπιστεύτηκε τα χειριστήρια και τον βοήθησε πολύ στην εξέλιξη του.

Ύστερα ανέλαβε την πλοιαρχία των Master Jet, Mega Jet, Aqua Jewel και σήμερα τον συναντήσαμε Πλοίαρχο στο Aqua Blue, στο ταξίδι από Λαύριο για Άη Στράτη, Λήμνο, Καβάλα.

λέξη Φιλότιμο, λέξη που βοήθησε να κάνει την Ελλάδα την πρώτη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία και να αναδείξει την καπατσοσύνη των ακτοπλόων στα δύσκολα λιμάνια και τις ιδιοτροπίες του Αιγαίου.

Ο Καπτά Βαγγέλης Ρούπακας θεωρεί ότι πρέπει να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες και δασκάλους του, που τον βοήθησαν στην εξέλιξη του ως Ναυτικό και Πλοίαρχο, μαθαίνοντας του τη λέξη Φιλότιμο, λέξη που βοήθησε να κάνει την Ελλάδα την πρώτη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία και να αναδείξει την καπατσοσύνη των ακτοπλόων στα δύσκολα λιμάνια και τις ιδιοτροπίες του Αιγαίου.

Εμείς στο ταξίδι μας με το Aqua Blue της Seajets βρήκαμε έναν Πλοίαρχο άριστα καταρτισμένο, με στοιχεία από τους προαναφερόμενους παλιάς κοπής Πλοιάρχους, αλλά και της νεότερης γενιάς όπως οι Cpt Νίκος Βασιλικής, Cpt Βασίλης Γεροντάκης, Cpt Γιώργος Δουράνος, Cpt Μπάμπης Παντελής και Cpt Βαγγέλης Αράθυμος.

Στο δύσκολο δρομολόγιο που ακολουθήσαμε με το Aqua Blue, όλες οι κινήσεις και εντολές γίνονταν χωρίς άγχος και φωνασκίες και με αίσθηση σιγουριάς, πράγμα που γίνεται αντιληπτό τόσο από τους συνεργάτες του, όσο και από τους επιβάτες του πλοίου.

Για το Arxipelagos

Κώστας Σαρλής

Δείτε το βίντεο με τα ρεμέντζα του Cpt Βαγγέλη Ρούπακα με το Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue, στα λιμάνια της Μύρινας, της Καβάλας και του Λαυρίου:

Πηγή: arxipelagos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το