Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Θeros»: Στη Λήμνο από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας του Κοσμά Κουμιανού
pame boreio aigaio

«Θeros»: Στη Λήμνο από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας του Κοσμά Κουμιανού
06.08.2020 | 09:53

«Θeros»: Στη Λήμνο από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας του Κοσμά Κουμιανού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σαγηνευτική, μυστηριώδης, υδάτινη, θερμή. Το καλοκαίρι η Λήμνος αλλάζει χρώματα, είναι ερωτεύσιμη, με καμπύλες, χρώματα, με αέρα καλοκαιρινό. Η Λήμνος είναι «Θeros». Θηλυκό και έρωτας μαζί.

Στη Λήμνο, τον τόπο καταγωγής του, είναι αφιερωμένη η Έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει ο βραβευμένος φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός στις 6 Αυγούστου 2020, στον πολυχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ, στο Παλιό Λιμάνι και τα εγκαίνια της οποίας θα λάβουν χώρα στις 10 Αυγούστου.

kosmas1

Για τον Κοσμά Κουμιανό, η Λήμνος είναι πατρίδα, είναι οικογένεια, είναι αθωότητα, ανεμελιά, παιδικότητα, αλήθεια – είναι το χθες, το σήμερα και το αύριο. Ο τόπος στον οποίο έφτασε 45 ημέρες μετά τη γέννησή του και μεγάλωσε, είναι το εφαλτήριό του σε έναν φωτογραφικό περίπατο που φέρει ως κύριο χαρακτηριστικό του τον ρεαλισμό.

Η έκθεση περιλαμβάνει 18 έργα που έχουν ως κεντρικό άξονα τη γυναίκα και τη μορφή του σώματός της μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Κοσμά Κουμιανού. Ένας συνδυασμός λεπτών γραμμών και ισορροπιών μεταξύ εννοιών όπως, ολότητα, μυαλό, προσωπικότητα, σώμα, γαλήνης και ηρεμίας. Οι φωτογραφικές στιγμές αποτυπώνουν τη μία και δυνατή αντίθεση μεταξύ της έντασης του ψυχισμού των γυναικών και της αρμονίας που σχηματίζουν οι καμπύλες στα κορμιά τους.

Μια ωδή στην γυναίκα, ένα ταξίδι στις μνήμες του τόπου του. Ο Κοσμάς Κουμιανός μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις δικές του αφετηρίες και να μας εισάγει καλλιτεχνικά στη θηλυκή πλευρά της πανέμορφης Λήμνου.

Σημαντικό μέρος των εσόδων της έκθεση θα διατεθεί, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, στο Νοσοκομείο Λήμνος, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Η έκθεση «Θeros» θα λάβει χώρα στον πολυχώρο στον πολυχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ, στο Παλιό Λιμάνι από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου 2020 στο Παλιό Λιμάνι Λήμνου.

 

Οι εκτυπώσεις των έργων, είναι μια ευγενική χορηγία του κορυφαίου φωτογραφικού εργαστηρίου Photolab Athens – Στράτος Ακτίδης.

 

Χορηγός επικοινωνίας, ALPHA TV.

 

Ώρες λειτουργίας: 20:00 - 00:00

kosmas2

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018