Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δ. Αχιλαδέλλης στον FM 100 για Ερυθρό Σταυρό και Χριστοδουλίδειο (audio)

banner roots

Ο Δ. Αχιλαδέλλης στον FM 100 για Ερυθρό Σταυρό και Χριστοδουλίδειο (audio)
06.08.2020 | 21:27

Ο Δ. Αχιλαδέλλης στον FM 100 για Ερυθρό Σταυρό και Χριστοδουλίδειο (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον FM 100 ο Δημήτρης Αχιλαδέλλης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Χριστοδουλίδειο Συσσίτιο».

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Αχιλαδέλλης αναφέρθηκε στις δράσεις που οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ερυθρού Σταυρού το φετινό, δύσκολο, καλοκαίρι. Ειδικότερα, σημείωσε πως, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, την προσεχή Κυριακή (9/8), το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του ΕΕΣ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, τους εθελοντές του και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα βρίσκεται σε 12 ενορίες του νησιού για να διανείμει, μετά τη Θεία Λειτουργία, ενημερωτικό έντυπο για την προστασία από την Covid-19, καθώς και μάσκες ατομικής προστασίας κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΕΣ Λήμνου μίλησε για την έκθεση που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, στις 12 και 13 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου.

Παράλληλα, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο μείζον θέμα του Χριστοδουλίδειου Μεγάρου, αφού ο κ. Αχιλαδέλλης κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το εμβληματικό κτήριο του Ρωμέικου Γιαλού. Ο ίδιος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η αγωγή της Διαχειριστικής Επιτροπής του Χριστοδουλίδειου προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία του Ιδρύματος, αφού όπως είπε, παρότι έγιναν προσπάθειες για συνεργασία προς εξεύρεση λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, το Πανεπιστήμιο δεν ανταποκρίθηκε. Το επιστέγασμα, εξήγησε ο κ. Αχιλαδέλλης, ήταν μια επιστολή για την προστασία του κτηρίου, που έλαβε η Επιτροπή από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. «Η μόνη επιλογή πλέον είναι να σώσουμε το κτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Αχιλαδέλλης αναφερόμενος στις δράσεις που οργανώνονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό, γνωστοποίησε πως αυτές στηρίζονται έμπρακτα από την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, αφού πέραν της δράσης της ερχόμενης Κυριακής, θα διαβαστεί ειδικό κείμενο σε κάθε ενορία κατόπιν σύστασης του Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου. Αντίστοιχο υλικό δε, θα διανεμηθεί στους πιστούς και στις υπόλοιπες ενορίες, πέραν των δώδεκα όπου θα βρεθούν τα μέλη του ΕΕΣ. Τέλος, ο Μητροπολίτης Λήμνου θα διανείμει ενημερωτικό έντυπο και μάσκες και στους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου σε επικείμενη επίσκεψή του στο γειτονικό νησί.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αχιλαδέλλης στον FM 100:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το