Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λήμνο
Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λήμνο
20.08.2013 | 13:22

Επίσκεψη Κουρουμπλή στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Παναγιώτης Κουρουμπλής, βρέθηκε στη Λήμνο από το Σάββατο 17 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Ο βουλευτής κατά την παραμονή του στη Λήμνο έκανε συναντήσεις στo πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με το Δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή, με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες» κ. Παλαιολόγο Κυριαζή, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, με την πρόεδρο των Τριτέκνων Λήμνου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρωνίου κ. Ντίνα Κοντογιάννη, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λήμνου κ. Κρομμυδέλη, με τον Εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Σάββα Βαρελτζή, με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λήμνου, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο των Πολυτέκνων Λήμνου κ. Λαμπρινό.

Κατά τις συναντήσεις ο Δήμαρχος Λήμνου, εξέφρασε στο βουλευτή το βαθύ του προβληματισμό σχετικά με τα προβλήματα άμεσης προτεραιότητας για το νησί, όπως είναι το ακτοπλοϊκό, το Νοσοκομείο της Λήμνου, η κατάργηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), το επικείμενο κλείσιμό της Δ.Ο.Υ. Λήμνου τον επόμενο μήνα καθώς επίσης και η κατάργηση των γραφείων A’βάθμιας και B’βάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον συζητήθηκαν τα θέματα της στελέχωσης της Πανεπιστημιακής σχολής η οποία βρίσκεται στη Λήμνο και η θετική της παρουσία στη ζωή του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου εξέθεσε στο βουλευτή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατάργηση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.ΠΑ) στη Λήμνο καθώς επίσης και τον προβληματισμό για την κατάργηση των δύο ειδικών σχολειών στη Λήμνο. Στο ευαίσθητο αυτό θέμα ο Πρόεδρος διατύπωσε στο βουλευτή το αίτημα του Συλλόγου για τη δημιουργία ενός ξενώνα για παιδιά και μεγάλους με αναπηρία, ώστε να έχουν και αυτοί κάποια διέξοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου περιέγραψε στο βουλευτή τη δραματική κατάσταση την οποία βιώνουν τα καταστήματα της Λήμνου λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και τον αριθμό των επιχειρήσεων τα οποία διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των χρεών. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο: φορολογικό και ασφαλιστικό, όροι λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, παραεμπόριο, καθώς και όροι λειτουργίας και ελέγχου των κινέζικων καταστημάτων.

Οι Πρόεδροι των Τρίτεκνων και Πολυτέκνων Λήμνου παρουσίασαν στο βουλευτή τη δύσκολή κατάσταση που βιώνουν αυτοί και τα παιδιά τους λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ ζήτησαν τη στήριξη της πολιτείας. Επιπλέον στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της μείωσης των επιδομάτων αλλά και των ρυθμίσεων οι οποίες θεμελιώνουν αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή τους.

Στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου παρουσιάστηκε στο βουλευτή η δράση και η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στο νησί, ενώ έγινε αναφορά στο θέμα που ανέκυψε φέτος το χειμώνα από την εισροή μεταναστών, καθώς ο Ερυθρός Σταύρος ανέλαβε αποκλειστικά σχεδόν το θέμα της σίτισής τους. Στη συζήτηση, η οποία έγινε παρουσία και της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρονίου, συζητήθηκαν τα θέματα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, όπως επίσης και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Στη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λήμνου κ. Κρομμυδέλλη συζητήθηκαν τα θέματα της έλλειψης στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Λήμνου καθώς και το μείζον θέμα των ναρκωτικών στο νησί.

Ο Εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Λήμνου κ. Βαρελτζής ανέφερε στο Βουλευτή τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη, καθώς και τα άμεσα θέματα που απασχολούν το νησί συνολικά, όπως είναι το μείζον πρόβλημα της ακτοπλοΐας, το Νοσοκομείο Λήμνου, η κατάργηση τον ΚΕ.Π.Α. και της Δ.Ο.Υ. Λήμνου.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λήμνου συζητήθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα από την παράλογη διασύνδεση των Νοσοκομείων Λήμνου με το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης τους τελευταίους 9 μήνες. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου συζήτησαν με το βουλευτή τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διασύνδεση των δύο αυτών Νοσοκομείων τόσο σε διοικητικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς επίσης και τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους μετά τη δραματική μείωση των μισθών τους. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων, καθώς και η κατάργηση των κινήτρων για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τις συναντήσεις που είχε από την τριήμερη περιοδεία του στο νησί της Λήμνου με τους τοπικούς φορείς δήλωσε:

«Σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπως είναι η Λήμνος, το αίσθημα της ασφάλειας όπως αυτό ξεκίνα από την Υγεία είναι αναγκαίο να ενισχυθεί. Θεωρώ αυτονόητη τη διοικητική αυτοτέλεια και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Λήμνου, η οποία πρέπει να ξεκινά από την αξιοποίηση όλων των στοιχείων για το σκοπό αυτό, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα των κινήτρων στην Υγεία. Η Λήμνος είναι ένα νησί με 18.000 κατοίκους και την τελευταία τριετία βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αποκλεισμό εξαιτίας παράλογων πολιτικών επιλογών. Η κατάργηση υπηρεσιών παράλληλα με το μείζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού τόσο με τα υπόλοιπα νησιά όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα υποδηλώνει την προκλητική τουλάχιστον αδιαφορία για αυτό το ακριτικό νησί του Αιγαίου. Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το νησί. Ωστόσο, η ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια μεμονωμένων ή μερικών παρεμβάσεων. Ζητούμενο είναι η συνολική πολιτική ανατροπή που θα σημάνει ένα καλύτερο αύριο και για το νησί της Λήμνου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018