Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φανή Λούγκλου στον FM 100: Υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά; (audio)

banner roots

Φανή Λούγκλου στον FM 100: Υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά; (audio)
31.08.2020 | 21:34

Φανή Λούγκλου στον FM 100: Υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά; (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ενόψει της έναρξης των σχολείων και της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά, δεν είναι λίγοι οι γονείς εκείνοι που εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το εάν η μάσκα δύναται να προκαλέσει προβλήματα στο παιδί.

Όπως υπογραμμίζει η Κλινική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος Φανή Λούγκλου μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας ούτε στη γνωστική ούτε στην ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών».

Μάλιστα, αναφερόμενη στην υψηλή προσαρμοστικότητα που παρουσιάζει το άτομο στην παιδική του ηλικία, εξήγησε ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους γονείς ο τρόπος με τον οποίο θα εκπαιδευτεί το παιδί στη χρήση της μάσκας. «Αντιθέτως η μη χρήση της μάσκας θα εμποδίσει την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη αφού δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο πλαίσιο, θα χάσει τους φίλους του και θα μείνει μόνο του», ανέφερε η κ. Λούγκλου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ειδικές περιπτώσεις όπου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στη χρήση της μάσκας, όπως είναι τα Ειδικά Σχολεία.

Ακούστε όσα είπε η κ. Λούγκλου για το θέμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το