Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προς κατάθεση αγωγών προσανατολίζονται οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου
Προς κατάθεση αγωγών προσανατολίζονται οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου
21.08.2013 | 12:00

Προς κατάθεση αγωγών προσανατολίζονται οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου του εκκαθαριστή κ. Ανδριώτη και του νομικού συμβούλου της Τράπεζας κ. Χατζηχαλκιά με το Προεδρείο του Συλλόγου Μεριδιούχων και του νομικού συμβούλου του κ. Παλαιολόγου. Έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την πορεία της εκκαθάρισης και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία των νομικών συμβούλων όσον αφορά τις υπό διερεύνηση υποθέσεις δανείων που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

  • Εκφράστηκε η ευχή αφού ξεπεραστούν νομικά και λοιπά εμπόδια οι απολυμένοι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εισπράξουν τις νόμιμες αποζημιώσείς τους.
  • Συμφωνήθηκε η υποστήριξη της πρότασης των μερδιούχων Λέσβου Λήμνου, για απαλλαγή των συνεταίρων της Τράπεζας βάση του αρ. 10 του καταστατικού της, μέχρι του διπλάσιου των μεριδίων των εταίρων, πρόταση που υποστηριχθεί και από τον εκκαθαριστή.
  • Επιδιώκεται στενότερη παρακολούθηση της νομικής διερεύνησης ευθυνών όλων όσων εμπλέκονται στο κλείσιμο της Τράπεζας ( μελών προηγούμενων Δ.Σ. της Τράπεζας, υπηρεσιακών στελεχών κ.λ.π.), και με δυνατότητα παράστασης πολιτικής αγωγής όπου κριθεί σκόπιμο.
  • Προγραμματίζεται αγωγή αποζημίωσης από ζημιές που υπέστησαν οι εταίροι από οποιασδήποτε αιτία ή παράβλεψη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μεριδιούχων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του,  παρακολουθεί τις εξελίξεις, συνεργάζεται με τον εκκαθαριστή και την νομική υπηρεσία της Τράπεζας και παρακαλεί για άλλη μια φορά τους μεριδιούχους της Τράπεζας να εγγραφούν μαζικά στο Σύλλογο έτσι ώστε δυναμικά να διεκδικηθούν τα δικαιώματά τους. Οι εγγραφές στο Σύλλογο πραγματοποιούνται από τα μέλη του Δ.Σ. καθημερινά μετά από συνάντηση που θα ζητηθεί από τον κάθε μεριδιούχο.

Η σχετική ανακοίνωση η οποία έχει δημοσιοποιηθεί αναφέρει:

"Φίλε Μεριδιούχε

 Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε για να διεκδικήσει και να διασφαλίσει τα δικαιώματα μας, αλλά και την απαλλαγή μας από τις ευθύνες για τα λάθη των διοικήσεων.

 Παρακολουθούμε στενά το έργο της εκκαθάρισης, διεκδικώντας την αποζημίωση μας από πράξεις και παραλείψεις φυσικών και νομικών προσώπων εξ΄ αιτίας των οποίων χάσαμε σημαντικό κομμάτι από τις προσπάθειες της ζωής μας, επιδιώκοντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Καθοριστική είναι και η δική σου συμμετοχή, ώστε να αποκτήσουμε δύναμη, μαζικότητα και απήχηση".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018