Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παράνομη μεταφορά σταφυλιών από τη Λήμνο σε άλλες περιοχές της χώρας
Παράνομη μεταφορά σταφυλιών από τη Λήμνο σε άλλες περιοχές της χώρας
23.08.2013 | 09:18

Παράνομη μεταφορά σταφυλιών από τη Λήμνο σε άλλες περιοχές της χώρας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Από την Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου – Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι εν όψει της νέας αμπελοοινικής περιόδου και επειδή η Υπηρεσία μας έχει πληροφορίες ότι σημαντικές ποσότητες σταφυλιών πωλούνται από αμπελουργούς σε εμπόρους ή άλλους οινοποιούς και μεταφέρονται για παραγωγή οίνων σε άλλες περιοχές της χώρας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την ισχύουσα Κοινοτική νομοθεσία (Καν(ΕΚ)436/2009, Κεφάλαιο ΙΙ) η μεταφορά αμπελοοινικών προϊόντων (νωπά σταφύλια, γλεύκος σταφυλιών, οίνοι σε ζύμωση η οίνος) επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι οι ποσότητες αυτές συνοδεύονται από έγγραφο ελεγμένο και θεωρημένο από την Υπηρεσία μας. Κάθε μεταφορά που πραγματοποιείται χωρίς την ανωτέρω διαδικασία θεωρείται παράνομη και επισύρει κυρώσεις τόσο για τον αμπελουργό όσο και τον οινοποιό που παραλαμβάνει τα προϊόντα αυτά.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι από την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο ο έλεγχος των δηλώσεων συγκομιδής και δηλώσεων παραγωγής θα περιλαμβάνει επιπλέον διασταύρωση των στοιχείων του αμπελουργικού μητρώου για κάθε αμπελουργό και οινοποιό του νησιού.

Για την αποφυγή επιβολής κυρώσεων, παρακαλούμε όλους όσους προτίθενται να πουλήσουν τα ανωτέρω οινικά προϊόντα σε τρίτους εκτός της νήσου να ενημερώσουν έγκαιρα την Υπηρεσία μας και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την Κοινοτική και Εθνική νομοθεσία.

Ακόμη σας κάνουμε γνωστό ότι στρεμματική ενίσχυση δικαιούνται τα αμπέλια των οποίων η παραγωγή οινοποιήθηκε στη Λήμνο για παραγωγή οίνων ΠΟΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Λήμνου 2254029108 και 2254351245.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018