Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκτακτη οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ από την Τομεακή Επιτροπή Λήμνου
Έκτακτη οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ από την Τομεακή Επιτροπή Λήμνου
29.09.2020 | 13:49

Έκτακτη οικονομική βοήθεια στο ΚΚΕ από την Τομεακή Επιτροπή Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αντιδρώντας στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, με βάση τον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από τη Λήμνο εισφέρουν έκτακτα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, το ποσό των 300 ευρώ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΤΕ Λήμνου του ΚΚΕ, «η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε να εφαρμόζει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους. Με βάση αυτόν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο στο ΚΚΕ, το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης.

Αυτός ο νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, το ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, και δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Ο αντιδραστικός αυτός νόμος πρέπει να καταργηθεί και η όποια προσπάθεια εφαρμογής του πρέπει να πέσει στο κενό, γιατί είναι σε βάρος γενικά όλου του λαού και των λαϊκών οργανώσεων».

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018