Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Α. Καραγιάννης: «Το πρόβλημα ιδιοκτησίας της περιοχής υφίσταται»

banner roots

Α. Καραγιάννης: «Το πρόβλημα ιδιοκτησίας της περιοχής υφίσταται»
15.10.2020 | 13:22

Α. Καραγιάννης: «Το πρόβλημα ιδιοκτησίας της περιοχής υφίσταται»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο θέμα της δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Σκανδάλης επανέρχεται σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΛΣΥ Αντώνης Καραγιάννης, μετά και τη συζήτηση που έγινε παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο κ. Καραγιάννης επισημαίνει:

Αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε παραβρέθηκα στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Ευάγγελου Χριστοφιδέλλη και απάντησα στα ερωτήματα που μου είχαν τεθεί.

Πιστεύω πως την πρόσκληση την διάβασαν πολλοί, την απάντησή μου όμως την άκουσαν λίγοι.

Έτσι παραθέτω τον χάρτη αυτό. Όχι μόνο για να ενημερώσω αλλά κυρίως για να γίνει κατανοητό, με τη βοήθεια της εικόνας, σ΄ ολόκληρη την τοπική κοινωνία καθώς και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το μέγεθος του προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Η περιοχή που φαίνεται εντός του περιγράμματος στο χάρτη, στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκανδάλης έχει έκταση 9,8 χιλιάδων στρεμμάτων. Από Λουρί, Άγιο Αθανάσιο, Σκανδάλη, Φαλκώνα, Δρι, Σκίδι και περιμετρικά θάλασσα.

Στη περιοχή αυτή ο Δήμος Λήμνου φέρεται ιδιοκτήτης τριών περιοχών, συνολικής έκτασης 7,8 χιλιάδων στρεμμάτων.!!! μεταξύ των οποίων και η επίμαχη περιοχή των 800 στρεμμάτων η οποία αναφέρεται στην μελέτη της εταιρείας Dytikos Hybrid AE.

Σύμφωνα με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, οι εκτάσεις αυτές περιήλθαν στη κατοχή του Δήμου Λήμνου από την μεταφορά της περιουσίας των προηγούμενων Καποδιστριακών Δήμων. Όπως είπε ο Δήμαρχος ο κ. Δημήτρης Μαρινάκης ο Δήμος δεν έχει προβεί πρόσφατα σε καμία πρόσφατη διόρθωση-τροποποίηση του Ε9.

Το πρόβλημα ιδιοκτησίας της περιοχής όμως υφίσταται.

skandali xartis parko

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το