Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: «Σας θέλουμε συμμάχους για να αποφύγουμε βαριά μέτρα»

banner roots

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: «Σας θέλουμε συμμάχους για να αποφύγουμε βαριά μέτρα»
23.10.2020 | 13:22

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: «Σας θέλουμε συμμάχους για να αποφύγουμε βαριά μέτρα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στενότερη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πιο ενεργό ρόλο των Περιφερειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

«Στη συνολική προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους», είπε χαρακτηριστικά. «... Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί, αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα μέτρα δουλεύουν, αρκεί να εφαρμόζονται».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε «να αυξηθεί το βάρος της Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μέτρων».

Οι Περιφερειάρχες ζήτησαν να λαμβάνουν κι εκείνοι την πλήρη ενημέρωση που παρουσιάστηκε χθες μέσα από διαγράμματα που παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόρδας και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αίτημα για υγειονομικό αποκλεισμό του ΚΥΤ στον Καρά-Τεπέ έθεσε στον Πρωθυπουργό, κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας τους κινδύνους διασποράς λόγω κρουσμάτων τόσο στους αιτούντες άσυλο όσο και στον τοπικό πληθυσμό. «Θα το δούμε», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μουτζούρης, μιλώντας χθες στα «Νέα της Λέσβου», μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση που έκανε ο καθηγητής κ. Τσιόρδας. «Ήταν πανεπιστημιακού επιπέδου με διαγράμματα και δείκτες. Μας έδειξε με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο την κατάσταση όσον αφορά την πανδημία στη χώρα μας». Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες ότι τα νέα μέτρα (σ.σ. που ανακοίνωσε το απόγευμα) θα εφαρμοστούν άμεσα: «Έχουμε ήδη ένα σύστημα κατηγοριοποίησης και γνωρίζετε καλά ποια είναι τα μέτρα τα οποία ισχύουν σε κάθε κατηγορία. Τονίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι δυναμικό και μπορούμε να το αναπροσαρμόσουμε. Για παράδειγμα υπάρχει μία σκέψη για την κατηγορία 4 να αφήσουμε ανοιχτό το λιανεμπόριο. Διότι βλέπουμε ότι δεν έχουμε στο λιανεμπόριο μετάδοση». «Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή εστιάζεται στην διασκέδαση τις βραδινές ώρες, καθώς και σε ορισμένες συγκεκριμένες εστίες που έχουν να κάνουν με γηροκομεία, πρόσφυγες, αλλά η μετάδοση πια του ιού, είναι κυρίως συνδεδεμένη με τη δραστηριότητα των νέων και απόλυτα συνυφασμένη με την κινητικότητα και την διασκέδαση κυρίως βραδινές ώρες», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γ.Γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το