Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ελλάδα 2021»: Η Μαρία Κακαλή σε τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη - Αγγελοπούλου
«Ελλάδα 2021»: Η Μαρία Κακαλή σε τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη - Αγγελοπούλου
23.10.2020 | 19:27

«Ελλάδα 2021»: Η Μαρία Κακαλή σε τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη - Αγγελοπούλου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη συμμετείχε η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή.

Σύμφωνα με το e-ota.gr, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που έχει αναλάβει τον συντονισμό των επετειακών εκδηλώσεων.

Παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, της προέδρου της Επιτροπής κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή των τοπικών αρχών στις δράσεις που αφορούν την τιμητική επέτειο, καθώς όπως είπε ένα έθνος μπορεί να «διαβάσει» την ιστορία του μόνο εάν βρίσκεται σε δημιουργική κίνηση.

Τη δημιουργική αυτή κίνηση τροφοδοτούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως όταν υπάρχει γόνιμη συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Δημάρχους να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τα έργα του οποίου στοχεύουν στο να αναβαθμίσουν την όψη των πόλεων και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η πρόεδρος της Επιτροπής και ο υπουργός Εσωτερικών απευθύνθηκαν ενημέρωσαν τους δημάρχους  για τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι δήμοι προκειμένου κατά τη διάρκεια του 2021, όχι μόνο να αναδειχθεί το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά παράλληλα το επόμενο έτος να καταστεί ορόσημο για το μέλλον του Ελληνικού έθνους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόκληση των ημερών που αφορά στην πανδημία του covid 19 και ζήτησε από τους αυτοδιοικητικούς επαγρύπνηση, συνεργασία και τήρηση των κανόνων που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι για τον περιορισμό της πανδημίας επιστήμονες.

Ως προς τη συνεργασία, πρότεινε οι τοπικές αρχές να συμβάλλουν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και στη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας στους ελέγχους κυρίως στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης. Συμπλήρωσε δε ότι στην περίπτωση που κάποιοι από τους Δήμους λόγω έξαρσης κρουσμάτων χαρακτηρίζονται «κόκκινοι», θα λαμβάνουν από την κεντρική κυβέρνηση επιπλέον οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση των αναγκών που θα προκύπτουν.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε στήριξη της πρωτοβουλίας «Ελλάδα 2021» από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου μέσα από τις δυσκολίες της εποχής, το Ελληνικό έθνος να χαράξει μία νέα πορεία, ως ένα έθνος με αυτοπεποίθηση που γνωρίζει από πού έρχεται, που βρίσκεται και που κατευθύνεται.

Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαπαστεργίου, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

 

Με στοιχεία από e-ota.gr

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018